Caini exterminati cu barbarie la Vulcan

0
328

Adoptii Caini
Maidanezii din Vulcan sunt exterminati dupa metode barbare si aruncati la groapa de gunoi a orasului. Aceasta este parerea fostului director al firmei care s-a ocupat de ecarisaj, Nicolae Petroi, care afirma ca acest lucru i-ar fi fost cerut chiar de cel care este primar. In replica, primarul Gheorghe Ile sustine ca nu e treaba lui ce se intampla cu cainii si ca de acest lucru se ocupa Serviciul de ecarisaj.

„Nu stiu exact cine ce a facut cainilor, ca nu am fost dupa hingheri prin oras. Cert este ca, timp de patru ani, domnul Ile imi telefona zilnic si-mi spunea ca nu il intereseaza ce se intampla, dar toti cainii trebuie sa dispara. Mi-a spus si sa ii omoram, daca trebuie, dar numai sa scapam de ei”, a declarat fostul director al Almaserv, Nicolae Petroi.

Cainii, injectati cu apa cu otet

Localnicii spun ca maidanezilor li se injecta apa cu otet – o solutie ieftina si eficienta. Despre acest lucru vorbesc si consilierii din primarie, iar unul dintre acestia sustine ca animalele erau exterminate si apoi aruncate in groapa de gunoi a orasului.

„Cainii erau omorati si venea un tractor cu numarul PMV 03, care-i ii aducea la groapa de gunoi. Apoi erau imediat ingropati de un buldozer aflat acolo”, a spus consilierul municipal Alina Carstoiu.

Cei din primarie mai spun ca firma Protan care se ocupa cu ecarisajul din Vulcan ar putea fi verificata, pentru a se stabili cati caini i s-au predat si in ce mod au fost ucisi. Oamenii care traiesc in zona gropii de gunoi a orasului spun ca au mai vazut cadavre de caini la groapa si ca au fost situatii in care cei de la ecarisaj i-au ingropat acolo.

„Vin cu cainii morti la ora sase, fac groapa, ii arunca si apoi niveleaza. Ei au un contract cu Protan, dar este acoperit de confidentialitate. Este bine de vazut cati caini au fost predati la Protan. Autoritatile competente ar trebui sa verifice”, spun oamenii din Vulcan.

Primarul Gheorghe Ile sustine ca nu a avut de-a face cu maidanezii si ca singurii responsabili ar trebui sa fie cei de la ecarisaj. In opinia primarului Ile, pentru maidanezi a fost creat un adapost din banii de la bugetul local, iar firma de ecarisaj se ocupa de capturarea lor.

„Aceasta activitate este licitata de Almaserv. Primaria are contract cu cei de la Codlea pentru caini, dar amanunte nu pot sa dau, ca nu e problema primarului”, a precizat Gheorghe Ile.

In Valea Jiului, sute de maidanezi traiesc liberi pe strazi, iar medicii de la urgenta spun ca zilnic ajung la spital oameni cu plagi. Situatia este alarmanta, iar edilii sunt pusi sa aleaga intre vietile cainilor si cele ale oamenilor.

Toate primariile aloca fonduri pentru ecarisaj ori pentru hrana maidanezilor care ajung in adaposturi, iar foarte multi oameni vin si rascumpara animalele, care se intorc din nou pe strazi.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.