Cainii de aret au inceput antrenamentele pentru sezonul de vanatoare

0
496

La antrenament se urmareste galopul, iar animalul trebuie sa gaseasca vanatul si sa ii indice vanatorului unde este pasarea.cainii de aret

Harmalaie mare pe un teren de vanatoare din judetul Arad. Zeci de caini s-au intrecut in arta de a descoperi vanatul. Competitia a fost si un antrenament pentru ca atat animalele, cat si stapanii, sa fie in forma la deschiderea sezonului de vanatoare.

In tara noastra, cresterea cainilor de vanatoare este la inceput, asa ca tainele acestei arte sunt aduse, in special, de straini stabiliti in Romania.

La antrenament, cainii au fost ademeniti cu miros de potarniche. Pasarile, cumparate din cresc[torii, sunt lasate libere in mijlocul campului.

„Facem un antrenament pentru caini de aret, se urmareste cheta, miscarea, galopul, in functie de pasa, iar la sfarsit trebuie ca sa gaseasca vanatul, pasarea, in speta potarnichea, sa faca aret, sa il fileze si sa-l ponteze, adica sa-i indice vanatorului unde este pasarea”, a declarat Sorin Flutur, crescator caini de vanatoare.

Antrenamentul de la Arad s-a incheiat fara incidente, iar fondul de vanatoare s-a imbogatit cu 20 de potarnichi.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.