Cainii de talie mica provin din Orientul Mijlociu

0
337

Cateii mici se inrudesc cel mai mult cu lupii gri din Asia.cainii mici

Toti cainii de talie mica si-ar putea avea originile in lupii care strabateau campiile din Orientul Mijlociu acum peste 12.000 de ani.

Un nou studiu genetic a mers pe urmele genei IGF1, care determina marimea mica a cainilor, pana cand a ajuns la lupii gri domesticiti, ce traiau in Orientul Mijlociu.

Melissa Grey si Robert Wayne, de la Universitatea din California, a condus echipa de cercetatori care a studiat multe exemplare de lupi din intreaga lume.

„Mutatia pentru marimea mica a corpurilor a avut loc imediat dupa domesticirea cainilor. Rezultatele noastre arata ca versiunea genei IGF1 gasita la cainii mici este inrudita indeaproape cu cea gasita la lupii din Orientul Mijlociu”, a declarat Melissa Grey.

Rezultatele lor au fost publicate in revista BMC Biology.

Arheologii au descoperit in timpul unor sapaturi ramasitele unor caini de talie mica de acum 12.000 de ani. Situri din Belgia, Germania si din vestul Rusiei contin ramasite si mai vechi, dar ale unor caini de talie mare.

Reducerea dimensiunii corpurilor este o urmare des intalnita a domesticirii si la alte animale precum pisicile, vitele, porcii si caprele.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.