Cainii fara stapan nu mai pot fi tinuti la adapostul Primariei

0
395

Cainii vagabonzi nu pot fi ingrijiti pe bani publici dupa ce stau mai mult de sapte zile in adapostul Primariei. Angajatii Serviciului pentru Gospodarirea Animalelor trebuie sa incalce aceasta lege, daca vor s-o respecte pe alta, care le interzice abandonarea maidanezilor. Hingherii n-au decat sa caute oameni milosi, care sa contribuie din banii lor la intretinerea patrupedelor fara proprietar.cainii fara stapan

Legal, termenul maxim pana la care un caine fara stapan poate fi revendicat sau adoptat este de sapte zile dupa momentul in care a ajuns la adapostul Primariei. In mod normal, angajatii Primariei ar trebui sa euthanasieze toti cei 60 de caini care sunt la azil de anul trecut. N-au voie, spune o alta lege.

Ca sa hraneasca si cainii care stau la azil de mai multe luni, Primaria a beneficiat pana acum de sprijinul Asociatiei Milioane de Prieteni. Cainii au fost sterilizati, hraniti si curatati pe banii acestei organizatii.

Solutia este ca oamenii sa adopte aceste animale. Anul trecut insa, niciun brasovean nu s-a aratat interesat sa isi asume raspunderea ingrijirii vreunui maidanez. In acest an, abia au fost adoptati doi caini fara stapan.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.