Cainii municipiului, in carantina

Peste 200 de caini aflati in padocul Asociatiei Pro Animals din municipiu au fost vaccinati joi, contra rabiei. S-a apelat la aceasta masura, dupa ce municipiul Targu Jiu a intrat in carantina, prin depistarea la Iezureni a unei vulpi, care avea acest virus. Pana acum, in Gorj sunt deja 9 focare de rabie, iar reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare se asteapta ca numarul lor sa creasca, fiind perioada de imperechere.

Autoritatilor locale din Tg. Jiu au stabilit un plan de masuri urgente, in momentul in care orasul a intrat in carantina. Desi cazul de rabie care a pus pe jar reprezentantii Primariei si ai DSV a fost depistat la o vulpe, s-a stabilit, ca masura de precautie, vaccinarea cainilor din adapostul “Pro Animals”, dar si a cainilor fara stapan din municipiu. In padoc se afla acum aproximativ 400 de patrupede si au fost vaccinate, pana la orele amiezii, 200.
Carmina Serbanoiu, directorul Asociatiei Pro Animals, a precizat joic ca ,,animalelor din padoc li se administreaza vaccinul gratuit. Aici avem aproape 400 de patrupede si o sa avem grija si de cainii comunitari care vor fi adusi aici pentru vaccinare, evident in colaborare cu Primaria Targu-Jiu”.
Animalele vaccinate vor fi transferate, insa, in tarcul realizat de Primaria Targu-Jiu, in prelungirea padocului utilizat de Asociatia “Pro Animals”. Tot aici se vor continua procedurile de vaccinare facute de angajatii Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, cu sprijinul Directiei de Servicii Comunitare.

Izolati 14 zile
” Odata vaccinati, vor fi crotalizati, tatuati sau microcipati, urmand ca dupa 14 zile sa fie pusi in libertate, daca nu au probleme grave de sanatate.”
“Vor fi adunati de pe strazi circa 600 de caini comunitari. Ei vor fi vaccinati dar vor ramane 14 zile in carantina, in spatiul aflat vis-a-vis de padocul Asociatiei Pro Animals”, a precizat si Ion Iliuta, directorul DSV Gorj.
Cetatenii din municipiu sunt de acord cu vaccinarea patrupedelor pe care le gasesc de cele mai multe ori periculoase.
“Sunt peste tot, pe unde mergi, daca este unul bolnav si ne musca” a spus speriata o pensionara din municipiu.
Primaria Targu-Jiu si Directia Sanitar-Veterinara fac apel la cetateni sa evite, pe cat posibil, contactul cu cainii comunitari, iar cei care detin in gospodarii caini sa accepte vaccinare lor, mai ales ca vaccinul este gratuit.

Sursa: Lupta in Gorj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente