Cainii pot fi antrenati pentru a simti crizele de epilepsie ale oamenilor

0
589
Caine de salvare

Unii caini pot anunta proprietarul si cu 15 minute inainte de o criza de epilepsie.caine antrenat

Epilepsia lui Andrew Eccles nu a putut fi controlata prin medicatie, dar acum, acet pacient spera ca o noua forma de control n0n-medical il va ajuta sa se relaxeze cu fiica sa Katie, la o plimbare simpla in parc.

Eddie este un metis terier care a fost abandonat la un centru de protectie a animalelor din Sheffield pentru ca stapanii sai nu ii puteau controla entuziasmul. Se pare ca tocmai acest temperament il face potrivit pentru a fi antrenat in detectarea crizelor de epilepsie.

Centrul din Sheffield este singurul din Marea Britanie care antreneaza caini pentru acest scop. Antrenamentul fiecarui caine costa circa 10.000 de lire sterlin, banii fiind stransi doar din donatii.

Potrivit telegraph.co.uk, spre deosebire de cainii antrenati pentru oameni surzi sau orbi, rolul acestor animale nu este doar pentru ajutor, ci pentru avertizare.

Oamenii care sufera de forme severe de epilepsie pot ajunge oricand inconstienti si in convulsii, fiind predispusi la accidente. Rolul lui Eddie este sa il avertizeze pe Andrew cand va avea o criza pentru a ajunge din timp intr-un loc sigur sau macar pentru a se aseza.

Nu se stie cum reusesc cainii acest lucru, dar exista trei teorii: fata omului prezinta anumite microexpresii care preced criza, criza este precedata de un miros specific pe care cainii il detecteaza sau pur si simplu animalele sunt sensibile la modificarile din campul electric al creierului.

Cainii nu gresesc niciodata, fiind intotdeauna 100% siguri ca va urma o criza de epilepsie, facand din ei un instrument foarte eficient pentru oamenii cu aceasta afectiune grava.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.