Cainii si pisicile sunt adevarate pericole in casa. Afla de ce!

0
426

De cele mai multe ori, oamenii se impiedica de cainii si de pisicile lor.provoaca accidente

Cainii si pisicile sunt pericole ascunse in casele oamenilor, potrivit unui nou raport care arata ca animalele de companie provoaca tot soiul de incidente.

Cele mai intalnite incidente legate de animalele din casa sunt cazaturile: peste 80.000 pe an, doar in SUA. Acestea au loc cand oamenii alearga dupa ele, calca pe ele, cand pisicile se baga printre picioarele oamenilor etc.

Cainii reprezinta pericolul cel mai mare. Cei care s-au ranit din cauza lor includ diverse circumstante, precum: „m-am impiedicat de lesa cainelul pe strada” sau „am lesinat in timp ce alergam cu cainele”.

Desi pisicile sunt cele care se baga printre picioarele oamenilor sau chiar sub ele, cainii sunt implicati in incidente de 7,5 ori mai mult decat felinele.

„Asta pentru ca sunt mai mari si mai puternici, iar femeile si copiii sufera cel mai des de pe urma lor”, a declarat cercetatorul Judy Stevens, de la Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor, din SUA.

In ceea ce priveste cainii, 31% din cazuri au avut loc cand oamenii s-au impiedicat de animalul altuia si au fost impinsi sau trasi de el.

La pisici, 12% din cazuri se intampla cand oamenii le alearga.

Cercetatorii nu recomanda insa oamenilor sa renunte la animalele de companie, ci doar sa fie mai atenti in prezenta lor.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.