Calatorie in jurul lumii… cu masina electrica

  0
  337
  C?l?torie în jurul lumii... cu ma?ina electric?
  Călătorie în jurul lumii... cu maşina electrică
  Calatorie in jurul lumii... cu masina electrica
  Calatorie in jurul lumii… cu masina electrica

  Cutezanta sau nebunie? Nicidecum, ci incercarea de a intra in istorie. Inconjurul lumii intr-o masina electrica nu este o treaba usoara, de aceea s-a apelat la echiparea cu panouri solare.

  Universitatea pentru Stiinte Aplicate din Bochum Germania, a creat un vehicul experimental, capabil sa faca inconjurul lumii propulsat doar de motoarele electrice. Marea problema a masinilor electrice, cel putin in acest moment, sunt statiile de incarcare cu energie electrica. Momentan nu exista o infrastructura bine dezvoltata in acest sens, iar decizia de a face inconjorul lumii cu o masina electrca este egala cu nebunia.

  Doar ca, cei de la Universitatea pentru Stiinte Aplicate au gasit solutia: panouri electrice. Masina, denumita SolarWorld GT, a efectuat deja aproximativ 8.000 de km prin Australia si Noua Zeilanda.

  Masina cantareste doar 260 kg, iar gratie celor 3 metri patrati de panouri solare, amplasate pe plafonul masinii si cuplate la un set de baterii de 4,9 kWh, este capabila sa parcurga o distanta de 275 km cu un singur plin, la o viteza de 50 km/h. Viteza maxima pe care acest autovehicul este capabil sa o atinga este de 100 km/h.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.