Invazie de buburuze în România! Oamenii le scot cu lopata din case
Invazie de buburuze în România! Oamenii le scot cu lopata din case
Invazie de buburuze in Romania! Oamenii le scot cu lopata din case
Invazie de buburuze in Romania! Oamenii le scot cu lopata din case

Cateva localitati de pe Valea Muresului, din judetul Arad, se confrunta in ultimele zile cu o invazie de buburuze. Insectele acopera case si copaci, ba chiar se catara si pe localnici.

Localnicii din orasul Lipova si alte cateva sate invecinate se plang ca buburuzele le-au invadat casele si gospodariile.

„Am scos cu matura si lopata zeci de mii din casa ca am aerisit doar cateva minute si nu am observat ce e afara. Nu am mai vazut asa ceva si nu intelegem ce se intampla. Nu ne este teama de ele ca nu sunt periculoase, dar nu poti calca nici pe strada decat pe buburuze“, a declarat o localnica din Lipova, potrivit Mediafax.

„Am fost la Primarie la Lipova si am cerut sa vina sa stropeasca. Au dat cu ceva fum, dar au aparut iarasi si nu mai stim ce sa facem. Trebuie sa astupam toate orificiile de la locuinte, aerisirile, ca intra peste tot“, a mai spus o alta localnica, potrivit sursei citate mai sus.

Primarul orasului Lipova, Mircea Jichici, a declarat ca au mai fost invazii similare primavara si toamna, dar niciodata oamenii nu s-au confruntat cu un numar atat de mare de buburuze. „Avem padurea langa oras si de acolo vin, cand temperaturile sunt la 20-22 de grade”.

Specialistii spun ca fenomenul este rar si este cauzat de temperaturile ridicate. Localnicii spera ca problema va fi rezolvata odata cu scaderea temperaturilor, dar intre timp Primaria Lipova a anuntat ca va stropi cu insecticide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here