Campania prin care romanii sunt incurajati sa colecteze selectiv deseurile e sustinuta si de VIP-uri

Campania “Viata dupa colectare”, prin care romanii sunt incurajati sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje si sa ceara autoritatilor publice sa puna mai multe containere pentru colectarea plasticului, hartiei si sticlei, este sustinuta de cateva VIP-uri autohtone, a anuntat joi MaiMultVerde.Viata dupa colectare

Cel mai nou suporter al acestui proiectului derulat de MaiMultVerde si Coca-Cola HBC Romania, cu sprijinul EcoRom Ambalaje este Andreea Marin Banica. Alte personalitati care au acceptat sa apara in testimoniale filmate sau sa scrie despre aceasta problema sunt Cristian Mungiu, Malvina Cervenschi, fostul ministru al Mediului, Korodi Attila, jurnalista Simona Tache, Cabral si Dragos Bucurenci.

Proiectul “Viata dupa colectare” ii incurajeaza pe romani sa scrie primarilor si sa le ceara sisteme de colectare selectiva a deseurilor la poarta locuintei. Pe www.viatadupacolectare.ro ei au la dispozitie informatii despre colectarea selectiva, legislatie romaneasca si europeana, precum si modele de scrisori catre primarie care pot fi trimise direct de pe site. Tot aici poate fi semnata si o petitie online pe acelasi subiect.

La sfarsitul campaniei, rezultatele vor fi centralizate intr-un document numit “Carta Verde a Voluntarilor de Mediu”. Acesta va contine lista tuturor voluntarilor participanti, petitia semnata, lista tuturor localitatilor vizate, precum si o cerere oficiala catre Ministerul Mediului, care va fi prezentata public.

Pana in 2013, Romania si-a luat angajamentul fata de Uniunea Europeana sa sporeasca procentul de deseuri valorificate pana la 60%. Acest obiectiv nu va fi atins fara implementarea unor sisteme de colectare selectiva la nivelul comunitatilor locale, mai ales daca avem in vedere ca 60% dintre deseurile de ambalaje sunt deseuri menajere si numai 40% provin de la agentii economici.

In prezent, sunt valorificate aproximativ 1% din deseurile de ambalaje, ceea ce plaseaza Romania pe penultimul loc in Europa, inaintea Bulgariei.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente