Campanie de sterilizare a cainilor, la Cluj

Campanie de sterilizare a cainilor, la Cluj

Ampla actiune de sterilizare a cainilor astazi in Cluj-Napoca. Voluntari si medici veterinari, la initiativa asociatiei Arca lui Noe, au adunat aproape 50 de patrupede pe care le-au sterilizat. Actiunea este menita sa opreasca inmultirea necontrolata.

Agitatie mare la unul dintre cabinetele veterinare din oras. Clujenii care au dorit si-au putut aduce animalele din curte, sau cele fara stapan, pentru a fi sterilizate. Oamenii s-au aratat incantati de campanie. “Decat eutanasierea mai bine sterilizarea. Catelusa pe care am adus-o a facut 4 pui si acum ne-am hotarat sa o sterilizam”, a aratat o clujeanca.

Campania de sterilizare a patrupedelor se va derula in mai multe etape. Medicii veterinari si voluntarii spun ca sterilizarea si prevenirea abandonurilor sunt singurele modalitati de a imbunatati situatia animalelor fara stapan din Cluj-Napoca si imprejurimi.

“Stim ca singura sau una dintre solutiile care ar putea rezolva problema este sterilizarea. Ar mai fi diminuarea sau stoparea abandonului, insa este mai anevois si ar implica autoritatile locale. Sterilizarea este si in puterea noastra”, a aratat Finuca Bora, presedintele Asociatiei “Arca lui Noe”. Vera Klotzberger, presedinta unei asociatii de protejare a animalelor din Germania, spune ca in tara sa nu mai exista caini pe strada fara stapan, sau bolvani, tocmai datorita campaniilor de sterilizare si de promovare a adoptiei.

Sterilizarea ii costa pe clujeni intre 50 si cateva sute de lei. Cainii fara stapan au fost sterilizati, astazi, gratuit. Initiatorii au anuntat ca doresc sa repete lunar aceasta campanie

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente