Campanie pentru salvarea delfinilor

Remus Cernea propune un proiect de lege prin care delfinii s? fie recunoscu?i drept persoane non-umane
Campanie pentru salvarea delfinilor
Campanie pentru salvarea delfinilor

Institutul Verde ii invita pe toti cei aflati in vacanta la mare pe litoralul romanesc sa ia parte la campania „Vama Verde” si sa semneze petitia „Salvati delfinii din Marea Neagra” cu scopul de a salva speciile de delfini amenintate de braconaj, precum si habitatul din zona costiera a Marii Negre. Cu ocazia lansarii campaniei natíonale, Institutul Verde organizeaza la Vama Veche pana pe 5 septembrie diferite evenimente – concerte live, expozitii de fotografie, proiectii de filme documentare – la cortul Institutului de pe plaja (vizavi de terasa Bongo).

„Pentru ca numarul delfinilor se imputineaza pe zi ce trece si pentru ca nu putem ramane indiferenti, pentru ca delfinii sunt animale atat de inteligente incat ar trebui considerate fiinte prin lege, Institutul Verde ii invita pe toti romanii sensibili la actele de cruzime la care sunt supuse aceste animale inteligente sa traga un semnal de alarma ca lucrurile se pot intampla altfel atunci cand vorbim despre natura in Romania,” declara Toni Momoc, membru fondator al Institutului, aflat zilele acestea la Vama Veche.

Zeci de exemplare din cele trei specii de delfini care populeaza Marea Neagra au fost descoperite anul acesta pe plajele romanesti. In 2010, au esuat pe plajele dintre Sulina si Vama Veche 72 de exemplare de delfini, iar in 2009 au fost descoperite 106 exemplare esuate. Delfinii au murit fie pentru ca s-au prins in plase de pescuit si s-au inecat, fie in urma impactului cu ambarcatiuni rapide cum ar fi barcile cu motor, skijet-urile etc. „Acest tip de inconstienta trebuie sa inceteze”, declara secretarul Institutului, Silviu Dumitru care adauga ca delfinii ar trebui tratati ca persoane de catre dreptul pozitiv: „Noi consideram ca delfinii sunt egalii oamenilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *