Canada mizeaza pe verde

Conducatorii celor mai mari intreprinderi canadiene, membri ai Consiliuilui Canadian a Sefilor de Intreprinderi (CCCE), s-au reunit la Ottawa pentru a discuta posibilitatea Canadei de a deveni “o superputere a mediului”. Reprezentantii CCCE reclama guvernului canadian o actiune imediata viguroasa, deoarece “schimbarile climatice reprezinta cel mai presant si cel mai important aspect legat de protejarea atat a mediului inconjurator, cat si a mediului economic, in ansamblul sau.”

De asemenea, reprezentantii CCCE au declarat ca impartasesc “obiectivul de a frana, de a opri si de a inversa procesul de crestere a emisiilor globale de gaze cu efect de sera, cu cea mai mica intarziere posibila”. CCCE, din care fac parte si numerosi conducatori de companii petroliere, a elaborat un raport, intitulat “O credinta ecologica: sa facem din Canada o superputere in ecologie”.

Raportul reclama timpul pierdut de Canada in a stabilit tinte de reducere gazelor cu efect de sera, care nu au fost “nici realiste, nici realizabile”. Un plan de actiune, spun cei de la CCCE, ar trebui axat in principal pe investitiile in materie de tehnologie. Sefii de intreprindere s-au pronuntat de asemenea in favoarea reducerii intensitatii emisiilor de CO2, mai mult decat in favoarea redcerii absolute si insista asupra necesitatii de a avea in vedere “sanatatea si rentabilitatea” intreprinderilor.

CCCE numara 150 de membri, conducatori ai principalelor companii canadiene. Acestia gestioneaza societati cu un capital activ de peste 3.500 miliarde de dolari si au o cifra de afaceri anuala de aproximativ 800 de miliarde de dolari.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente