Poluarea omoara mii de canadieni in fiecare an

0
301

Un studiu publicat de ziarul online Environmental Research arata ca poluarea omoara 25.000 de canadieni in fiecare an si costa sistemul medical din Canada peste 9 miliarde de dolari anual. In plus, autorii studiului au descoperit ca, in fiecare an, poluarea cauzeaza aparitia a 24.000 de cazuri de cancer. Anual, maternitatile din Canada inregistreaza in jur de 2500 de cazuri de copii cu greutate scazuta la nastere, raport pe care studiul il pune tot pe seama noxelor din aer.

„Toate aceste cifre sunt un soc pentru mine. In ADN-ul nostru cultural, vedem in Canada o natiune virgina, insa lucrul acesta se contrazice cu evidenta tarii in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator”, a spus unul dintre co-autorii studiului, David Boyd. El precizeaza, de asemenea, ca din cele 30 de tari ale Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, Canada se afla pe locul 28 in ierarhia celor mai responsabile state fata de mediu. „In momentul in care suntem pusi in situatia de a alege intre mediu si industria poluanta, continuam sa optam pentru protectia industriei”, a adaugat Boyd.

Co-autorul crede ca statul canadian ar trebui sa dezvolte o strategie nationala de mediu, care sa includa standarde pentru calitatea apei, a aerului si a produselor alimentare: „Cand prim-ministrul Harper si ministrul sanatatii, Tony Clement, vor vedea cifrele care reies din studiu ar fi indicat sa aiba o discutie si sa se gandeasca, in cel mai serios mod, la viitorul lor politic. Acesta depinde foarte mult de masurile pe care le vor lua cu privire la protectia mediului inconjurator.” Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Canada, Renee Bergeron, a spus ca e prea devreme pentru a comenta in jurul acestui studiu.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.