Canalul Dunare Marea Neagra va deveni prima cale de acces pentru Europa Centrala

0
299

798px-canalul_dunare_marea_neagra.jpgCamera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura a premiat in cursul zilei de vineri, intr-o ceremonie desfasurata la sediul Primariei Municipiului Medgidia, firmele cele mai merituoase din Medgidia. La eveniment au participat Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Ion Danut Juganaru, vicepresedinte si director executiv al CCINA Constanta, primarul Dumitru Moinescu, si viceprimarul Mircea Talasman.

Topul intocmit de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a fost realizat pe baza situatiilor economico-financiare, inscrise de firme in bilantul depus la 31 decembrie 2006. In cuvantul de deschidere, Mihai Daraban seful Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a precizat ca in top au fost incluse firmele fara nici o datorie la bugetul de stat, iar anul acesta in Constanta s-a inregistrat o crestere a numarului de firme care au depus bilantul pe anul 2006. Daca in anii trecuti din 40.000 de societati doar 18.000 depuneau bilantul, anul acesta suntem in crestere cu 2000 de firme care au venit in plus la bugetul de stat, si am ajuns la cifra de 23.871 de firme care au ales sa isi depuna bilantul. La Medgidia din cele 1068 de societati care functioneaza, 1017 au depus bilantul, a declarat Mihai Daraban, presedintele CCINA. Acesta a adaugat ca Medgidia are o pozitie strategica ce trebuie speculata. La Medgidia, intrarea pe coridorul 7 european dat de canalul Dunare-Marea Neagra este un mare avantaj tinand cont ca tendinta europeana este de a diminua traficul rutier cu caile maritime. Medgidia are si un port care poate fi dezvoltat iar canalul va deveni prima cale de acces pentru Europa Centrala, a declarat Mihai Daraban seful Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. Ion Danut Juganaru, vicepresedinte CCINA a tinut sa mentioneze faptul ca foarte multi oameni de afaceri straini si ambasade solicita topul firmelor ca reper pentru depistarea unor eventuali parteneri de afaceri.

Topul firmelor se va ingrosa datorita parcului industrial

Dumitru Moinescu, primarul Medgidiei a observat diferenta de grosime intre topul firmelor din Constanta si cel al societatilor din Medgidia. Acesta a adaugat ca situatia se va schimba in momentul in care se va construi parcul industrial si vor fi nenumarate firme care isi vor desfasura activitatea pe o suprafata de 600 de hectare. Ca replica, Ion Danut Juganaru, vicepresedinte CCINA a precizat ca brosura s-a ingrosat de la 85 de firme anul trecut la 105 anul acesta, cand exista mai multi premianti si mai multa reclama. De asemenea, acesta a dorit sa ii asigure pe reprezentantii societatilor comerciale premiate ca, desi unele firme pun la indoiala topul, datele sunt primite de la Fisc si clasamentul este facut obiectiv pe calculator. Ceremonia a continuat cu inmanarea diplomelor pentru primele trei firme din topul alcatuit de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura. Astfel, in domeniul Cercetare, dezvoltare si high-tech la categoria microinterprinderi pe primul loc s-a clasat Campio ICM SRL. La categoria Industrie extractiva, de prelucrare a titeiului si cocsificare a carbunelui la categoria microinterprinderi pe primul loc s-a situat Miniera Medgidia. In topul general, dupa cifra de afaceri Miniera Medgidia a dominat clasamentul cu un profit de 1955118, fiind urmata de societatea Fruvimed Medgidia S.A cu un profit de 1671239, E.N.B SRL cu 1151796, Romec General – 1032578 si Hermes SRL – 668250.(Ghiulseren ABDURAMAN)

Sursa: InfoPortal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.