Guvernul nu ne da inapoi taxa auto

  0
  304

  Desi UE cere Romaniei sa returneze banii din taxa auto, Guvernul incearca sa mai mentina aceasta situatie declarand ca nu e un factor discriminatoriu ci o protectie a mediului

  Potrivit Adevarul autoritatile romane ar trebuie sa prevada, in actul de modificare a taxei auto, efectul retroactiv, respectiv rambursarea banilor catre cei care au platit taxe mai mari. Insa acesta este un principiu de drept comunitar, a carui aplicare se afla la latitudinea guvernului.

  Iar Gurvernul, dupa cum declara Cotidianul, este de parere ca Laszlo Kovacs, comisarul european pentru taxe, s-a antepronuntat atunci cind a cerut statului sa dea inapoi banii luati pe taxa auto. Palatul Victoria urmareste in fapt mentinerea actualelor niveluri ale taxei pentru o perioada cit mai indelungata.
  Cazul Romaniei nu este similar cu cel al Ungariei in privinta taxei auto, cum a sugerat comisarul european Laszlo Kovacs deoarece nu se cunoaste daca Romania va intra in discutia Curtii Europene de Justitie (CEJ), a declarat vineri purtatorul de cuvint al Guvernului, Camelia Spataru.

  Ea a reamintit ca taxa auto este un instrument de protectie a mediului, prin incercarea limitarii emisiilor de dioxid de carbon, si nu se constituie intr-un element discriminatoriu deoarece se aplica atat masinilor din productia autohtona, cit si celor din import.

  De fapt, Guvernul vrea sa intirzie pe cit posibil o actiune din partea Comisiei si astfel sa pastreze actualele niveluri ale taxei.

  „Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, se va duce luni la Bruxelles si va avea o intilnire si cu comisarul european Laszlo Kovacs pentru a-i prezenta acestuia pozitia Romaniei. Partea romana va sustine ca este vorba despre o taxa ecologica si ca este doar o problema de mediu. Cel mai probabil se va incerca sa se amine lucrurile, poate se cade de acord la un moment dat, dar fara a modifica legislatia romana. Aceasta mai ales pentru ca o conditie privind rambursarea sumelor incasate este greu de realizat intrucit ar trebui ca noua lege sa aiba efect retroactiv””, ne-au spus surse guvernamentale.

  Sursa: 9AM

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.