Capitala intra in era bicicletelor

  Capitala intra in era bicicletelor

  Doua noi centre de inchiriere a vehiculelor pe doua roti s-au deschis in aceasta vara in Bucuresti. Pasionatii de plimbari, dar si cei care vor sa faca sport, au de ales biciclete din mai multe retele de distributie, cu peste 15 centre de imprumut.

  Traficul din ce in ce mai sufocant din Capitala ii impinge pe bucuresteni la solutii alternative: bicicleta a devenit din ce in mai folosita. In parcuri si pe traseele, chiar daca schilodite de pe trotuare, tinerii, parintii cu copii si strainii aleg varianta transportului eco.

  In weekend, ciclistii amatori aleg din ce in mai mult sa petreaca timpul in sa, si au la dispozitie doua noi centre de inchiriere de biciclete fiind deschise recent in Parcul Titan si Parcul Drumul Taberei.

  Bicla se returneaza la oricare centru

  Reteaua Cicloteque administreaza in total cinci centre in oras: Parcul Tineretului (intrarea Sincai), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Facultatea de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu Nr. 36-46), Parcul Drumul Taberei (fostul Moghioros) si Parcul Titan. Patru sute de biciclete Cicloteque pot fi inchiriate la tarife standard si reduse, iar returnarea se face in oricare dintre centrele retelei. Programul la care puteti inchiria biciclete este de luni pana duminica, intre orele 8.00 si 22.00. „Parcurile sunt pline de bicilisti si asta ma bucura. Oamenii simt nevoia sa faca miscare si e incurajator, chiar daca aleg bicicleta doar in weekend“, a spus Dan, un impatimit al mersului pe doua roti.

  La Pedale inchirierea este gratuita, pe baza buletinului, iar programul centrului este de luni pana vineri, intre orele 11.00 si 19.00 si in weekend de la 10.00 la 19.00. Aveti la dispozitie punctele de imprumut din Parcul Kiseleff si cea din Parcul Herastrau, din zona de skating. Puteti inchiria pentru doua ore trei biciclete pe baza unei carti de identitate.

  Pe site-ul i-velo.ro, pasionatii de ciclism pot rezerva biciclete pe care le pot folosi exclusiv pe o perioada de pana la doua zile. Taxa pentru o ora de pedalat I’Velo este 3 lei/ bicicleta, iar pentru o zi, 15 lei/ bicicleta. „In felul acesta utilizatorii I’Velo ne pot ajuta sa sustinem dezvoltarea proiectului I’Velo atat in orasele in care suntem prezenti, cat si in alte orase din tara”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution. Site-ul bicla.ro, pentru bicilistii urbani amatori, a adunat toate centrele de inchiriere, dar va ofera si sfaturi, stiri sau noutati din domeniu.

  Cat te costa

  Cicloteque

  1 ora – 2 lei, redus 1 leu; 1 zi – 10 lei, redus 5 lei; 2 zile – 20 de lei, redus 10 lei

  Bate Saua (Veloteca)

  60 de lei/ zi, inchirieri casti: 6 lei/ zi

  My Bike

  40 de lei / zi + casca; 25 de lei/ jumatate de zi + casca

  Rait a bike

  2 ore – 10 lei, 4 ore – 20 de lei, 10 ore – 40 de lei

  Ciclissimo

  1 ora – 10 lei, 1 zi – 50 de lei, 1 saptamina – 200 de lei

  Hypersport

  1 zi – 40 de lei / bicicleta + casca, 1/2 zi – 25 lei/ bicicleta + casca

  I’Velo

  1 ora – 3 lei/ bicicleta, o zi – 15 lei/ bicicleta

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *