A trecut un an de la masacrarea a sute de caprioare, dar nu exista vinovati

0
497
A trecut un an de la masacrarea a sute de caprioare, dar nu exista vinovati
A trecut un an de la masacrarea a sute de caprioare, dar nu exista vinovati

Cazul celor 230 de caprioare otravite pe campurile din Arad este departe de a fi lamurit.

La un an de la tragedia ecologica, procurorii au conturat infractiunea de braconaj, adica o vanatoare ilegala. Cu siguranta, insa, ca animalele nu au fost ucise pentru carnea lor, dar cu toate acestea anchetatorii nu pot spune, deocamdata, cine a pus la cale masacrul.
“In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva unor autori necunoscuti sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj. In prezent, cercetarile nu sunt finalizate, acestea continuand sub supravegherea unui procuror”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, Flavius Chis.

Reprezentantii Asociatie de Vanatoare si Pescuit Crisana, pagubita in urma reducerii efectivelor de caprioare, a facut recent o adresa catre procurori, prin care cer informatii despre derularea anchetei, insa nu au avut succes.

“Am primit acelasi raspuns: cercetarile continua. E greu de spus daca se va face lumina in acest caz”, a declarat presedintele asociatiei, Petrica Horga. Acesta a spus ca nu are impotriva cui sa se indrepte in justitie pentru recuperarea pierderilor financiare pentru ca nu exista vinovati.
“Nici cei aproape 20.000 de lei cheltuiti pentru analize si incinerarea caprioarelor gasite moarte nu avem sperante sa-i recuperam curand”, a mai spus Horga.

Pentru incheierea cercetarilor, procurorii asteapta de trei luni, de la un institut din Cluj, rezultatele unei expertize independete privind cauza mortii caprioarelor. Noua expretiza a fost ceruta pentru ca cea a Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nu a fost convingatoare pentru procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.