Capsunele bio: Eco „medicament”

Capsunele organice sint mai eficiente in lupta cu diverse forme de cancer decit cele conventionale, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Suedeza de Stiinte Agricole, Alnarp, si de la Universitatea Lund.

Puterea capsunelor in lupta cu cancerul a fost indelung studiata. S-a constatat ca extractul de capsune, bogat in vitamina C si antioxidanti, stopeaza inmultirea si transformarea celulelor canceroase in cazul cancerului de colon si al celui de sin.

BUN. Insa cercetatorii suedezi au demonstrat de curind ca extractul de capsune bio este mult mai eficient in stoparea proliferarii celulelor canceroase decit cel de capsune conventionale, potrivit informatiilor pos-tate pe site-ul organizatiei nonpro-fit Institute of Science in Society. Ast-fel, cel mai concentrat extract de cap-sune ecologice inhiba in proportie de 60% inmultirea prin diviziune a ce-lulelor de cancer de colon, in timp ce extractul de fructe conventionale, in aceeasi concentratie, are o eficien-ta de 49,7%. In cazul cance-ru-lui de sin, extractul de capsune bio sto-peaza in proportie de 53% in-mul-ti-rea celulelor maligne, comparativ cu extractul conventional care are o rata de inhibare de numai 37,9%. Aceasta diferenta intre conventional si bio este foarte mare din punct de ve-dere statistic, spun specialistii.

Cercetatorii sugereaza ca pute-rea curativa mai mare a fructelor ecolo-gice este legata tocmai de modul de cres-tere al acestora. In lipsa tratamentelor cu chimicale, plantele isi „ac-tiveaza” mecanismul de aparare si isi sintetizeaza propriile substante protectoare care…. fac bine si orga-nis-mului uman. Iar compostul – in-grasamintul folosit in agricultura or-ganica – contribuie la cresterea ni-velului de antioxidanti. In plus, prin consumul de fructe eco, in organism nu ajung chimicale toxice care favorizeaza aparitia unor forme de cancer.

Capsunele nu sunt singurele fructe despre care cercetatorii spun ca sint mai bune in varianta organi-ca decit in cea conventionala. De exemplu, s-a demonstrat ca prunele galbene si cuisoarele naturale, bio, sint mai bogate in acizi fenolici decit cele conventionale. Extractele de pru-ne si cuisoare determina „moar-tea programata a celulelor” reducind puterea celulelor maligne in cance-rul de ficat.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *