CARAS-SEVERIN: Statie de epurare in Bocsa

Locuitorii orasului Bocsa, din judetul Caras-Severin, vor beneficia de o statie de epurare a apelor uzate. Costul preliminar al proiectului este de aproximativ 2 milioane de euro, iar finantarea va fi asigurata in proportie de 60% de la Fondul de Mediu, 40% reprezentand bani de la bugetul local.

Potrivit lui Horia Irimia, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), finantarea proiectului a fost aprobata: “Este foarte important sa rezolvam problema raului Barzava, deci si epurarea apei in orasul Bocsa. Pana acum, Resita epura apa pe Barzava”. Pana la finalizarea constructiei, apa uzata si toate dejectiile ajung, ca si pana acum, in raul Barzava.

Odata cu constructia statiei de epurare, va putea fi realizat si sistemul de canalizare a orasului. Toate gospodariile din Bocsa sunt racordate la reteaua de apa, procentul de racordare la canalizare fiind, insa, de 80%.

Noua statie va avea in componenta sa un sistem de aerare si unul de retinere mecanica, un bazin de denitrificare, bazine de activare si decantare/sedimentare, sistem de pompare, evacuare de siguranta, sistem de management al namolului, sis-tem de masurare a parametrilor de lucru si de microfiltrare si dezinfectie. In anii 70, in orasul Bocsa a inceput constructia unei statii de epurare, ulterior abandonata. Prin proiect, statia a fost prevazuta doar cu treapta mecanica. Datorita amplasamentului si suprafetei, este putin fezabila reluarea constructiei, cu modernizarea proiectului conform standardelor actuale.

Sursa: Bursa.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente