Caravana Ecotic a ajuns la Scoala „Elena Cuza“ din Piatra-Neamt

Caravana Ecotic a ajuns la Scoala „Elena Cuza“
Caravana Ecotic a ajuns la Scoala „Elena Cuza“

Scoala gimnaziala „Elena Cuza“ Piatra-Neamt a primit ieri vizita Caravanei Ecotic, o autoutilitara special conceputa pentru a gazdui o expozitie itineranta cu deseuri de echipamente electrice si electronice – dusmani declarati ai mediului. Peste 300 de copii din clasele a II-a, a III-a, a IV-a si a VI-a, sub indrumarea invatatorilor si profesorilor diriginti Brandusa Istrate, Nicoleta Armene, Ioana Steoboranu, Valentina Parascanu, Lucia Barsan, Dumitrita Popa, Ana-Maria Onofrei, Silvia Avarvarei, Ioan Grigore, Ioana Antonovici si Doina Barleanu au vizitat Caravana Ecotic, au primit explicatii referitoare la importanta colectarii deseurilor si au vizionat un scurt film despre beneficiile reciclarii si despre efectele negative ale substantelor continute de deseurile de echipamente electrice si electronice.

„Vizita Caravanei Ecotic se inscrie in cadrul mai cuprinzator al unui proiect intitulat «Zilele ECO in scoala ta», pe care si noi il vom derula. Ne-am inscris in acest proiect in luna iunie, iar principalele activitati propuse se vor desfasura in saptamana «Scoala altfel», la inceputul lunii aprilie. Intentionam sa cooptam elevii in activitati vizand crearea unor obiecte «de arta» din deseuri, plantarea de flori si arbori in curtea scolii, ecologizarea zonei adiacente scolii, realizarea de expozitii de desene pe teme ecologice, etc. Totodata, elevii au fost invitati sa predea deseuri de echipamente electrice si electronice la punctul special infiintat in cadrul scolii, cei de la Ecotic oferindu-ne un recipient in acest sens. La finalul activitatilor, vom intocmi un raport de activitate pe care il vom trimite Asociatiei Ecotic in vederea participarii la concursul national ale carui premii sunt o tabara gratuita pentru 20 de elevi (premiul I), o tabla inteligenta (premiul al II-lea) si un videoproiector (premiul al III-lea“, a precizat invatatoarea Ana-Maria Onofrei – coordonatoarea proiectului „Zilele ECO in scoala ta“.

Astazi, Caravana Ecotic va ajunge la Scoala nr. 2 Piatra-Neamt, iar vineri – la Colegiul National „Petru Rares“ Piatra-Neamt.

In perioada 20 – 22 februarie, Caravana este disponibila publicului larg in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Piatra-Neamt. In aceasta perioada cei care vor aduce deseuri de echipamente electrice si electronice, becuri economice si/sau neoane vor primi taloane care vor participa la tombola cu premii desfasurata in ziua de 22 februarie. Vor fi acordate, prin tragere la sorti, patru tablete electronice

Saptamana viitoare, caravana ajunge la Roman (la scolile „Calistrat Hogas“ si „Vasile Alecsandri“) si la Targu-Neamt (la Colegiul National „Stefan cel Mare“ si la inca o unitate de invatamant care urmeaza a fi desemnata).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente