Care-i om si care animal? Un barbat, filmat in timp ce-si batea calul cu lopata

0
297

Bataia inseamna educatie pentru un barbat din Giurgiu, care a fost filmat in timp ce isi batea calul cu lopata.

De fapt, se pare ca omul din asta traieste. Cumpara animalele de la traficanti, le… educa si apoi le vinde mai departe. Desi face asta de ani de zile, nimeni nu a luat nicio masura pana acum.

Atrocitatea are loc in comuna Vanatorii Mici, la numai 60 de kilometri de Bucuresti. Proprietarul calului este cunoscut in zona. Dupa porecla, CAI, si dupa obiceiuri, tuica de dimineata. Omul se ocupa de cai de cand se stie. Calul filmat sambata nu e nici pe departe primul care ii trece prin mana.

Scena filmata este una destul de frecventa in tara noastra. Din cei un milion de cai din Romania, 300.000 de exemplare nu au cip-uri de identitate implantate. Altfel spus, sunt animale fara stapan. Dintre acestia, zeci de cai sunt torturati de astfel de stapani.

Exista o lege impotriva acestui tip de abuz, dar prost facuta. Ea pedepseste doua situatii- rele tratamente aplicate animalelor sau cruzime asupra lor. In a doua categorie intra si lovirea si omorul. Teoretic, vinovatul poate face inchisoare de la 6 luni la 3 ani, sau sa plateasca o amenda-intre 3 si 10 mii de lei. Doar ca asta se intampla dupa ce cineva depune o plangere. Cum victima iese din discutie, de cele mai multe ori agresorii raman nepedepsiti.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.