Carpuccino, automobilul care se alimenteaza cu cafea

  0
  293

  Cercetatorii ne aduc intotdeauna noi dovezi ca nu avem nevoie de petrol pentru a ne folosi masinile. Cu putina inspiratie si cu ceva mai mult talent, putem sa folosim si cafeaua drept combustibil, dupa ce ciocolata a devenit deja o „banalitate”.carpuccino

  Luni va fi lansata masina care merge pe cafea, insa nu va sparge piata, intrucat costul de alimentare este de 25-50 de ori mai mare decat al unei masini pe benzina.

  Poreclita Carpuccino, masina a fost creata folosind un Volkswagen Scirocco din 1988 cumparat cu 400 de lire sterline si ales pentru asemanarea sa cu cea din filmul Back To The Future.

  Masina va fi condusa 338 de km, intre Manchester si Londra, timp in care va fi alimentata cu granule de cafea.

  Vehicolul a fost construit de o echipa a emisiunii BBC1 „Bang Goes The Theory” si va fi expusa la un Targ de Stiinta din Manchester pentru a demonstra ca exista si alti combustibili buni pentru masini, in afara de cei pe baza de petrol.

  Echipa calculeaza ca Carpuccino va avea nevoie de 1 kg de cafea la 5 km – echivalentul a 56 de espresso pe 1.60km.

  Toata calatoria va folosi 70 de kg de cafea sau echivalentul a 11.760 de espresso. Echipa isi va lua „pauze de cafea” o data la 70km pentru a alimenta cu granule.

  O data la 100 de km vor trebui sa opreasca, din nou, pentru a curata filtrul de cafea.

  Viteza maxima atinsa de Carpuccino este de 100km pe ora.

  Cum functioneaza: Granulele de cafea sunt turnate intr-un cilindru pentru gaz si incalzite la 700 de grade intr-un foc de carbune. Cafeaua se separa in hidrogen si monoxid de carbon. Gazul ajunge apoi in niste conducte in care este racorit, dupa care este transportat in doua filtre. In cele din urma, gazul curat ajunge la motor unde arde, dand energie masinii.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.