Doi pui de tigru au fost otraviti intr-un parc national din India

In India mai exista doar 1.400 de tigri, numarul acesta scazand brusc in ultimii ani din cauza braconajului si pierderii habitatului.pui de tigru

Doi pui de tigru a fost gasiti morti, din cauze misterioase, in parcul national Ranthambhore, aflat in statul Rajasthan din nord-vestul Indiei.

Autoritatile spun ca din primele informatii puii de tigru ar fi fost otraviti si ca au cerut o ancheta. Trupurile puilor vor fi autopsiate.

Braconajul si pierderea habitatului din India au decimat numarul de tigri, care se estimeaza ca a cazut de la 40.000 la 1.400 in ultimii 100 de ani.

In India a fost lansata o campanie de constinentizare pentru a opri declinul acestor feline maiestuoase.

Parcul national Ranthambhore acopera cateva sute de kilometri patrati de paduri, intr-o zona deluroasa. Potrivit recensamantului din 2009, in parc existau 40 de tigri.

Aproape 100 de sate se afla in apropiere si cu cat creste populatia de tigri, cu atat este mai posibil ca oamenii si felinele sa intre in conflict.

Paznicul sef al parcului, RN Mehrotra, spune ca moartea tigrisorilor ar putea fi o „razbunare” a oamenilor.

„Se pare ca tigrii au mancat o capra. Ramasitele ei au fost gasite in apropiere. Probabil este o razbunare. Cineva s-a razbunat pe moartea caprei”, a declarat paznicul.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *