Castigatorii Galei Premiilor pentru Mediu la Bistrita

Castigatorii Galei Premiilor pentru Mediu la Bistrita

La inceputul acestei saptamani s-a desfasurat cea de-a IX-a editie a Galei Premiilor pentru Mediu. Gala a fost deschisa de primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu, care i-a „conectat” pe copiii si adolescentii prezenti, la atmosfera de buna dispozitie si competitie necesara, de altfel, la acest gen de eveniment.

Astfel, de la micutii ce nu au parasit inca gradinitele, pana la elevii de liceu, cu totii si-au aratat – prin scenete, poezii, cantece si chiar cu o parada pentru haine din materiale reciclabile – preocuparea pentru natura, pentru un mediu inconjurator cat mai putin poluat. In acest sens au urcat pe scena echipele ECO de la Scoala Generala nr. 1, Scoala Generala nr. 6, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 2, Scoala Generala „Andrei Muresanu”, Scoala Generala nr. 3, Scoala Generala nr. 5, Colegiul National „Liviu Rebreanu”, Grupul Scolar Agricol, Grupul Scolar Sanitar, Grupul Scolar Forestier, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Infoel”, Grupul Scolar de Servicii. Iar micutii de la gradinitele „Trenuletul Veseliei” si „Dumbrava Minunata” au dovedit, la randul lor, ca dragostea pentru natura nu este conditionata de varsta.

Majoretele Grupului Scolar Sanitar au prezentat un scurt moment artistic, iar formatiile de muzica XTREME, BITTER ALLEY si SPELLBOUND alaturi de tinerii Diana Porca, Diana Dimbu, Dan Buzan, Daria Cristurean, Cristina Lazar, Veronica Dohotar, au sustinut un mini-concert de muzica rock.

Pe parcursul evenimentului au fost promovate campaniile europene ENGAGE si DISPLAY cu privire la adoptarea unui comportament zilnic, mai responsabil pentru fiecare dintre noi, fata de consumul de energie acasa, la scoala sau la locul de munca.

Premiile si mentiunile nu au fost putine deoarece, in institutiile de invatamant din Bistrita, preocuparea pentru un mediu inconjurator curat este permanenta.

La concursul „STEAGUL VERDE” au participat 15 grupuri ECO de la scolile generale si liceele din municipiul Bistrita. Castigatorii din acest an ai concursului „Steagul Verde” au fost:

La sectiunea scoli generale:
locul I: Scoala Generala „Lucian Blaga”
locul II: Scoala Generala „Stefan cel Mare”
locul III: Scoala Generala „Avram Iancu”

La sectiunea licee:
locul I: Liceul Tehnologic Agricol
locul II: Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”
locul III: Grupul Scolar Sanitar

Au mai fost acordate urmatoarele premii:
– Premiul pentru „Cel mai activ grup de prescolari” a revenit Gradinitei nr. 14 „Trenuletul Veseliei”, Gradinitei „Dumbrava Minunata”, Gradinitei nr. 8 si Gradinitei nr. 6;
– Premiul pentru „Cel mai activ profesor coordonator” s-a acordat doamnei profesor Maria Runcan de la Liceul Tehnologic Agricol pentru implicarea activa in organizarea unui numar mare de actiuni de protectia mediului;
– Premiul pentru „Cel mai activ elev voluntar” s-a acordat elevilor Balan Ovidiu de la Liceul Tehnologic Agricol si Tomoroga Claudiu de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 2;
– „Premiul special” a fost acordat doamnelor Dura Ildiko, Beudean Angela si Molnar Paula – profesori la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 2 – pentru entuziasmul cu care participa an de an la Concursul „Steagul Verde”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *