Colocviu CAESAR – Mediu 2030: Despaduriri, Inundatii, Incalzire Globala

0
543
Colocviu CAESAR - Mediu 2030: Despăduriri, Inundaţii, Încălzire Globală
Colocviu CAESAR - Mediu 2030: Despaduriri, Inundatii, Incalzire Globala

Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR), dezvoltat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), organizeaza impreuna cu LSRS Colocviul CAESAR „Mediu 2030”, care se va desfasura in data de 25 iunie 2012, la Bucuresti, si al carui scop este de a pune bazele unui proiect la scara nationala pentru evitarea inundatiilor in Romania pana in 2030. La eveniment vor participa membrii CAESAR, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale din domeniul protectiei mediului, si actori din sfera publica si privata.

Inundatiile din Romania au cauzat pagube de 700 milioane de euro in anul 2011, iar suma totala a pagubelor in urma inundatiilor din tara, din ultimul deceniu, atinge 6 miliarde de euro. Astfel, la Colocviul CAESAR „Mediu 2030”, participantii, grupati in ateliere de lucru, vor defini un plan pentru intampinarea strategica a cauzelor inundatiilor anuale din Romania. Evolutia aplicarii planului va fi monitorizata periodic, iar progresul va fi publicat prin intermediul canalelor de comunicare CAESAR.
Colocviul CAESAR „Mediu 2030” este realizat cu sprijinul Regiei Nationale a Padurilor si al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Evenimentul se adreseaza reprezentantilor ONG-urilor pentru ecologie si protectia mediului, expertilor si studentilor din domeniul energetic, economic (industrie, agricultura, turism, dezvoltare durabila), tehnologic si antreprenoriat, si tuturor celor interesati de modernizarea si dezvoltarea Romaniei.
In calitate de organizatori, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si CAESAR ofera platforma de dezbatere pentru actori din domeniul public, academic si privat cu expertiza relevanta pentru acest subiect, facilitand ulterior implementarea proiectului rezultat din aceste discutii.
„Colocviu CAESAR ‘Mediu 2030’ continua sub umbrela CAESAR initiativele demarate in cadrul Forumului Romania Juna din August 2011 – si este primul dintr-o suita de colocvii CAESAR care au ca si scop implicarea expertilor romani de acasa si din strainatate in proiecte cu impact social pe termen mediu si lung. Inundatiile din Romania, care cauzeaza anual pagube economice inestimabile si suferinta in mijlocul celor mai vulnerabile categorii sociale, prezinta o tematica de dezbatere si actiune perfecta pentru tanara generatie in procesul de asumare a constructiei propriului viitor,” a declarat Ana Becheru, Coordonator al filialei LSRS-UK si coordonator al Colocviului CAESAR „Mediu 2030”.
Printre partenerii evenimentului se afla organizatii recunoscut implicate in societatea civila precum MaiMultVerde si Plantam Fapte Bune in Romania (recent premianti de top ai Galei Societatii Civile). Deasemenea, si-au anuntat sustinerea EcoMagazin, Asociatia Partener pentru Tine, dar si parteneri din strainatate precum Romani in UK, comunitate de peste 50.000 persoane.
Centrul pentru Access la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR) este think-tank-ul tinerei elite intelectuale si profesionale a Romaniei si puntea de legatura dintre noua generatie de experti romani din tara si din strainatate si expertii romani consacrati. Proiectul are ca scop implicarea tuturor acestora in procesul de dezvoltare si modernizare a Romaniei. CAESAR este un cadru de afirmare pentru studenti, un spatiu de recunoastere pentru absolventi si experti, o baza de recrutare pentru companii si institutii si un mediu de acces la expertiza pentru dezvoltarea Romaniei. CAESAR urmareste implicarea activa a tinerilor cu educatie la nivel inalt in dezvoltarea si progresul tarii noastre.
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca  reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.