Castorii – cei mai eficienti angajati: ce munca sunt pusi sa faca in SUA?

Castorii – cei mai eficienti angajati: ce munca sunt pusi sa faca in SUA?
Castorii – cei mai eficienti angajati: ce munca sunt pusi sa faca in SUA?

In mai multe state din vestul SUA, pentru unele proiecte complexe de reconstructie ecologica sunt „angajati” castori – o solutie ieftina si naturala prin care pot fi reamenajate cursurile de apa, astfel incat sa ofere un mediu de viata propice pentru fauna si sa ajute la aprovizionarea cu apa a fermelor.

De multe ori, proprietarii de terenuri din SUA indeparteaza sau ucid castorii, ale caror constructii blocheaza canalele de irigatie sau provoaca inundarea gospodariilor.

Dar „talentul” castorilor in materie de constructii poate fi si util: exista organizatii care captureaza castori din regiunile in care acestia provoaca probleme si ii stramuta acolo unde este nevoie de capacitatile lor, folosindu-i pentru reamenajarea unor cursuri de apa.

Iazurile si digurile realizate de castori sporesc complexitatea ecosistemului acvatic, incetinesc curgerea apei si a sedimentelor la vale si, astfel, creeaza locuri propice de hranire si adapost pentru somoni si alti pesti.

De asemenea, iazurile facute de castori ajuta la stocarea unor rezerve de apa – atat la suprafata, cat si in subteran – utile populatiilor de pesti si fermierilor din regiune.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente