Cat si cum polueaza Google

1
542

Doua utilizari ale motorului de cautare online Google produc o cantitate de dioxid de carbon echivalenta cu cea emisa de un ceainic in fierbere, conform unui cercetator de la Universitatea Harvard, scrie BBC.
poluarea google
Fizicianul american Alex Wissner-Gross a desfasurat o investigatie stiintifica asupra impactului pe care il are folosirea motorului de cautare Google asupra mediului. Impactul pe care tehnologia informatiei il are asupra mediului inconjurator a atras atentia ecologistilor.

Intr-un comunicat, Google a spus ca va aborda problema cu „seriozitate”, adaugand ca „energia folosita pentru fiecare cautare pe Google este minima”. Un studiu recent a estimat ca sectorul global IT a generat mai multe gaze de sera decat toate companiile aeriene la un loc.

PC-ul ne consuma oxigenul

Studiul efectuat de Wissner-Gross a gasit ca orice cautare pe Google, efectuata de pe un computer desktop, produce 7 grame de dioxid de carbon. Academicianul de la Harvard spune ca emisiile de carbon rezultate din consumul de electricitate al computerului si de energia consumata de marile centre de informatii operate de Google in toata lumea.

Desi motorul de cautare american este renumit pentru raspunsul rapid pe care il ofera, Wissner-Gross precizeaza ca Google reuseste acest lucru pentru ca foloseste mai multe centre de gestionare a datelor in acelasi timp, care produc mai mult dioxid de carbon decat competitorii sai. Conform studiului, in fiecare secunda pe care o petrecem pe internet, producem emisii de 0,02 grame de dioxid de carbon. Nu este o cantitate mare, insa in fiecare zi sunt efectuate peste 200 de milioane de cautari pe internet.

Intr-un comunicat Google a anuntat ca a proiectat si constuit „cele mai eficiente centre de gestionare a datelor din lume”. „De fapt, in timpul in care Google rezolva cautarea, computerul personal foloseste mai multa energie decat folosim noi pentru a raspunde cautarii”, se mentioneaza in comunicat.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.