Catering cu eco

BUCURESTI – Mincare sanatoasa gata preparata
Alimente din ingrediente naturale si eco, fara E-uri, grasimi saturate, zahar sau indulcitori artificiali. Finesse Catering livreaza mincare sanatoasa bucurestenilor.

Cei carora le pasa ce maninca dar nu au timp de gatit pot cumpara de la Finesse (www.finesse-catering.ro) salate bogate, preparate din legume si peste, paste, sandvisuri, deserturi din griu sau faina integrala, indulcite cu fructe sau cu miere. „Urmam toate principiile unei alimentatii sanatoase. Nimic din ceea ce vindem nu contine amelioratori de gust, hormoni, agenti afinatori, prafuri, fulgi, E-uri (…). Mare parte din salate si legume sint produse ecologic in serele noastre. Piinea, pastele si orezul sint integrale si ecologice, mierea, ouale sint ecologice. Prepararea termica a mincarii inseamna preparare la gratar, la cuptor, sau fierbere in aburi”, spune Dan Iosif, directorul executiv Finesse Catering. In meniu nu se regaseste carnea pentru ca el refuza sa vinda drept sanatos pieptul unui pui crescut de la zero la doua kilograme in trei saptamini.

EXPERIENTA. Inginer electronist de profesie si om de vinzari, Iosif a ajuns in aceasta afacere in urma unei experiente personale. „Acum cinci ani aveam 40 de kilograme in plus, o boala de piele fara leac si analizele imi ieseau foarte proaste”. A vrut sa slabeasca si, ca tot omul, a inceput sa numere calorii si sa faca mai multa miscare. Pentru ca nu era suficient, a „umblat” la alimentatie. A citit carti despre nutritie, a discutat cu doctori pe marginea acestora si a inceput sa-si prepare altfel hrana, sa inventeze salate, sa modifice retete „furate”… Asa a reusit sa scape de kilogramele in plus si de boala in sase luni.

Si pentru ca in ziua de astazi este dificil sa gasesti mincare sanatoasa gata preparata si gatitul cere timp, Iosif s-a gindit ca nu ar fi rau sa faca o firma de catering prin care sa vinda preparatele pe care le consuma el de cinci ani. „Pentru mine a primat ideea de a gati sanatos. Acum noua luni, cind mi-a venit ideea,
nu-mi puneam problema de eco. Un amic mi-a spus ca ar fi mai bine eco”. Incet, incet, a gasit citiva furnizori de griu, faina, paste, oua sau miere bio, iar un prieten cu pamint la tara s-a oferit sa produca legume fara chimicale. Astfel au aparut 11 sere de 140 mp fiecare. „Prietenul meu este inregistrat la Ministerul Agriculturii si are contract cu certificatorul Eco Inspect. Speram sa obtinem certificarea intr-un an, pentru ca pamintul nu a mai fost chimizat de foarte mult timp”, spune Dan Iosif.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *