Cazare Rosia Montana „La Gruber”

  0
  432

  pliant-final1.jpgVa invitam sa descoperiti o regiune cu o istorie veche de 2000 de ani, unica in Romania prin peisajul sau. Usor accesibila cu masina sau mijloace de transport in comun, Rosia Montana este locul ideal pentru oricine, indiferent de activitatile preferate.

  Hostelul nostru este situat in centrul Rosiei Montane, la cateva minute departare de muzeul si minele romane de la Orlea, in apropiere de doua monumente naturale numite „Piatra Corbului” si „Piatra Despicata”. La o distanta de cateva ore se afla mai multe destinatii turistice: orasul istoric al lui Avram Iancu la nord, manastirea Rametea la est, Bucium si Piatra Detunata in est-vest.

  Va asteptam la Rosia Montana!

  La Gruber

  pliant-final2.jpgAdresa/Address:

  Strada Principala No. 229

  517615 – Rosia Montana, Jud. Alba, Romania

  Fax: +40 (0) 258 859 310

  Mobil: +40 (0) 744 363 210

  +40 (0) 0741 473 414 (english)

  e-mail: [email protected]

  lagruber1.jpgCazare:

  Paturi supraetajate pentru 6 persoane

  Facilitati:

  Baie cu cabina de dus

  Bucatarie

  Terasa

  Conexiune wireless gratuita

  Serviciu de spalat rufe

  Optional: mic-dejun traditional

  Pret: 10-12 euro/noapte

  Se gasesc magazine la mai putin de 10 minute departare de hostel, iar pentru mai multe servicii, orasul Campeni se afla la 15 km departare.

  Obiective turistice:

  º Descoperiri arheologice romane si preromane vechi de peste 2000 de ani precum mausoleul circular, pietre funerare si galeriile romane ce pot fi vizitate la Muzeul Minienrului

  º Satul Rosia Montana, faimos pentru arhitectura aparte a caselor sale, majoritatea construite in secolul XVIII

  º Lacurile (numite tauri) care erau folosite de rosieni in procesul de separare a aurului cu cateva secole in urma

  º Masivele Carnic (1087) si Varful-Rotundu (1187) de pe culmile carora puteti vedea toata Rosia Montana, cat si frumoasele vai inconjuratoare ale Cornei si Buciumului

  º Monumente naturale protejate pentru importanta lor geologica, precum Piatra Despicata si Piatra Corbului, formatiuni masive de roca vulcanica modelate de vant si ploi in forma unei cetati in ruine sau a capului unui corb, de unde si denumirea

  º Pentru a afla mai multe despre cultura Rosiei Montane si ce face acest loc atat de deosebit, va rugam vizitati site-ul de mai jos. Acolo puteti gasi o lista de drumetii recomandate insotite de nivelul de dificultate, cat si de instructiuni detaliate.

  Va oferim:

  º Drumetii turistice cu ghid (ce dureaza de la 1 la 6 zile; destinatiile includ: Bucium, Rametea, Scarisoara, Avram Iancu, Almasu-Mare) – daca sunteti interesati, va rugam sa stabiliti traseul din timp cu Andrei, proprietarul hostel-ului.

  Alte activitati posibile in Rosia Montana:

  º Drumetii cu bicicleta

  º Plimbari cu calul, caruta sau sania, in functie de anotimp

  º Vizitati gospodarii traditionale

  º invatati cum se face tuica

  º Ajutati la cositul fanului

  º Cules de afine

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.