CE lupta contra poluarii aerului, principala cauza de deces prematur in UE

CE lupta contra poluarii aerului, principala cauza de deces prematur in UE
CE lupta contra poluarii aerului, principala cauza de deces prematur in UE

Comisia Europeana a adoptat miercuri, 18 decembrie, un pachet de masuri destinate combaterii poluarii aerului. Noile masuri vizeaza actualizarea legislatiei existente in domeniu in vederea reducerii emisiilor nocive si a impactului pe care acestea il au asupra sanatatii umane si mediului inconjurator.

Punerea in aplicare a noilor masuri adoptate de CE lupta contra poluarii aeruluiCE se va traduce prin beneficii de 40 miliarde euro anual pentru sanatatea oamenilor, de 12 ori mai mari decat costurile pe care le implica reducerea poluarii, acestea urmand sa atinga cifra de 3,4 miliarde euro pe an in 2030.

Pachetul de masuri adoptat miercuri include prevederi precum un nou program de aer curat la nivel european (masuri de reducere a poluarii atmosferice, imbunatatirea calitatii aerului in mediul urban, sprijinul acordat activitatilor de cercetare si inovare in domeniu etc.), plafoane nationale de emisie mai riguroase, cat si propunerea unei noi directive referitoare la reducerea poluarii provenind de la instalatii medii de ardere.

Pana in 2030, ca urmare a implementarii pachetului de masuri contra poluarii aerului, se estimeaza, printre altele, ca vor fi evitate 58.000 de decese premature si ca se vor salva de la poluarea cu azot 123.000 km patrati de ecosisteme.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente