Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene organizeaza un concurs pan-european pentru crearea unui nou logo ecologic adresat studentilor la arta si design din cele 27 state membre ale UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.
logo pentru produse ecologice
“Avand ca scop crearea unui logo ecologic inteligent si creativ, UE ofera viitoarelor talente ale Europei sansa de a crea un design care va fi imprimat pe milioane de ambalaje ale produselor ecologice. Noul logo ecologic al UE va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice pre-ambalate care provin din cele 27 state membre si care respecta standardele de etichetare”, se arata in comunicatul CE.

In plus, toate produsele ecologice care nu sunt pre-ambalate si care provin din UE sau care sunt importate din tari terte pot utiliza logo-ul UE in mod voluntar. Toti cetatenii UE, inscrisi la o institutie de invatamant superior in domeniul artei sau design-ului situata pe teritoriul UE, sunt incurajati sa participe la aceasta competitie internationala unica de design.

Vor fi selectati trei castigatori, iar castigatorul locului intai va primi un premiu in bani in valoare de 6.000 euro. Cei plasati pe locurile doi si trei vor primi 3.500 euro si respectiv 2.500 euro. Lucrarile pot fi puse pe pagina speciala a concursului, www.ec.europa.eu/organic-logo, pana la 25 iunie 2009, mai informeaza comunicatul.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here