Ce puteti face pentru a avea un campus mai verde?

ge_house.gifGE Energy reuneste studentii europeni intr-un concurs de responsabilitate fata de mediu: “Ce puteti face pentru a avea un campus mai verde?”

GE Energy lanseaza astazi initiativa – GE Energy Ecomagination Challenge -, un concurs de ecologizare denumit “Ce puteti face pentru a avea un campus mai verde?” si deschis studentilor si absolventilor de inginerie din universitatile europene. Studentii care doresc sa participe la competitie pot completa formularul de inscriere pe pagina de internet www.makeyourcampusgreener.com pana la data de 1 februarie 2009. Dupa inscrierea in concurs, proiectele sunt acceptate pana la data de 1 mai 2009.

In calitatea sa de principal furnizor de tehnologii pentru producerea de energie si livrarea energiei la nivel mondial, GE Energy si-a propus ca prin – GE Energy Ecomagination Challenge – sa ofere studentilor in inginerie din universitatile europene sansa unica de a dezvolta idei inovatoare si revolutionare cu un impact pozitiv asupra campusului lor. Echipele care pot fi alcatuite din unul pana la cinci studenti sunt incurajate sa realizeze materiale suplimentare, cum ar fi materiale video, fotografii si jocuri prin care sa ilustreze potentialul propunerii lor.

“Acest proiect educativ realizat de GE Energy este menit sa ii determine pe studentii in inginerie din intreaga Europa sa se implice in protejarea planetei lor. Suntem mandri ca impartasim pasiunea noastra cu studentii si ca oferim celor talentati ocazia de a afla mai multe despre Grupul nostru, pentru construirea unui viitor durabil-, afirma Rod Christie, CEO al GE Energy pentru Europa Centrala si de Est, Rusia si CSI. In concordanta cu acest proiect, GE Energy a aplicat o politica de recrutare dinamica in intreaga Europa in ultimii 2 ani. Intr-adevar, liderul in domeniul energiei a recrutat peste 1.250 de ingineri incepand cu anul 2007 (550 in 2007 ; 700 in 2008).

Propunerile vor fi evaluate de catre o comisie formata din experti GE Energy, pe baza urmatoarelor criterii:

– Ecologie : Cum poate proiectul sa influenteze pozitiv mediul ? Proiectul poate influenta incalzirea globala ? Va permite conservarea apei sau va reduce consumul de energie ?

– Imaginatie : In ce mod placut si unic poate proiectul sa protejeze planeta noastra ?

– Economie : Care este bugetul si agenda proiectului ? Beneficiile vor depasi cheltuielile ?

GE Energy are ca obiectiv impartasirea viziunii sale pentru o lume mai verde si constientizarea studentilor privind problemele actuale de mediu, datorita initiativei Ecomagination a GE. Ecomagination reprezinta angajamentul asumat de GE pentru conceperea si realizarea unor solutii inovatoare la provocarile legate de protectia mediului din prezent, care sa aduca beneficii clientilor sai la nivel local, precum si intregii societati.

Primele trei echipe finaliste vor fi premiate in cadrul unei ceremonii care va fi gazduita de GE Energy in Budapesta, Ungaria, in luna august 2009. Cu aceasta ocazie vor fi acordate numeroase premii, pe langa medalia de aur, echipa castigatoare va primi pana la 25.000 de euro ca finantare pentru implementarea efectiva a proiectului.

Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web: www.makeyourcampusgreener.com

Despre GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de livrare a energiei din lume, cu venituri de 22 de miliarde de dolari in anul 2007. Cu sediul in Atlanta, Georgia, GE Energy este activa in toate sectoarele industriei energetice precum cel al carbunelui, petrolului, gazului natural si al energiei nucleare, dar si pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidraulica, eoliana, solara si biogazul si alti combustibili alternativi. Numeroase produse GE Energy detin certificate ecomagination, o initiativa luata la nivelul intregii companii pentru a introduce in mod agresiv pe piata noi tehnologii care sa ii ajute pe clienti sa raspunda provocarilor stringente din domeniul protectiei mediului.

Datorita unitatilor sale de proiectare, productie si asamblare a turbinelor eoliene din Germania, Spania, China, Canada si Statele Unite, GE Energy este unul dintre principalii producatori de produse si servicii de asistenta in domeniul energiei eoliene, de la turbine eoliene comerciale si produse de integrare in retea la asistenta pentru dezvoltarea proiectelor si exploatare si intretinere. Baza de expertiza a companiei cuprinde dezvoltarea si/sau instalarea a peste 8.400 de turbine eoliene cu un randament total evaluat la peste 11.300 megawati.

Despre GE

GE este o companie globala diversificata de infrastructura, finante si mass-media, construita pentru a raspunde nevoilor esentiale ale tuturor. De la energie, apa, transport si sanatate, pana la accesul la finantare si informatii, GE deserveste clienti in peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare va invitam sa vizitati pagina Web a companiei la adresa http://www.ge.com. GE este Imagination at Work. Marcile inregistrate si marcile pentru servicii sunt proprietatea Bently Nevada, LLC sau a companiei General Electric.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente