Cea mai lunga cursa trans-oceanica, VELUX 5 OCEANS, si-a desemnat castigatorii

  0
  623
  Cea mai lunga cursa trans-oceanica, VELUX 5 OCEANS, si-a desemnat castigatorii

  Cea mai lunga cursa trans-oceanica, VELUX 5 OCEANS, si-a desemnat castigatorii

  Dupa  aproape opt luni de navigat si 30.000 de mile marine strabatute singuri la bord, skipperii inscrisi in cursa VELUX 5 OCEANS 2010-2011 au ajuns la finish. Marele campion al competitiei este americanul Brad Van Liew, castigator pentru a doua oara a prestigioasei intreceri.
  Pe 17 octombrie 2010, VELUX 5 OCEANS, editia 2010-2011, si-a aliniat concurentii la linia de start, in portul La Rochelle, Franta. Dintre ei, patru au ajuns in cursa finala, urcand pe podium dupa ce au traversat oceanele vreme de aproape opt luni in ambarcatiuni cu vele, in cea mai lunga cursa trans-oceanica. Concursul a cuprins 5 sprinturi oceanice: La Rochelle (Franta) – Cape Town (Africa de Sud) – Wellington (Noua Zeelanda) – Salvador (Brazilia) – Charleston (SUA) – La Rochelle (Franta).

  Vineri, concurentii au ajuns in portul La Rochelle, punctul de finish al competitiei. Primul loc pe podium a fost ocupat de catre americanul Brad Van Liew, care a obtinut un record extraordinar, castigand pentru a doua oara VELUX 5 OCEANS, cea dintai performanta a sa fiind inregistrata la editia din 2003-2004. Locul doi a fost ocupat de catre polonezul Zbigniew „Gutek” Gutkowski, locul al treilea de catre canadianul Derek Hatfield, pe locul al patrulea calificandu-se britanicul Chris Stanmore-Major.

  „A fost o competitie uimitoare. Din octombrie, toti pasionatii de yachting din intreaga lume au stat cu ochii pe acesti skipperi curajosi care au pornit sa cucereasca oceanele. Nu a fost usor deloc, asa cum nu e niciodata. Dar, dincolo de locurile ocupate pe podium, important este ca toti cei care au ajuns la linia de  finish sunt adevarati invingatori.”, a declarat Sir Robin Knox Johnston, presedintele cursei VELUX 5 OCEANS.

  Castigatorii VELUX 5 OCEANS 2010-2011

  Brad Van Liew –  43 de ani, Statele Unite ale Americii, numele barcii: Pro Form, clasa ECO 60. Un pasionat de adrenalina si sporturi extreme, Brad Van Liew participa la competitii pe mare de la varsta de 13 ani.

  Zbigniew Gutkowski – 36 de ani, Polonia, numele barcii: Globe, clasa ECO 60. Este unul din cei mai cunoscuti si experimentati navigatori din Polonia si primul din tara sa care reuseste sa duca la bun sfarsit o cursa solo in jurul lumii.

  Derek Hatfield –  57 de ani, Canada, numele barcii: Spirit of Canada, clasa ECO 60. Derek are la activ aproximativ 90,000 de mile pe mare parcurse in cele mai renumite curse si este cel mai de succes navigator solo din Canada. Editia de anul acesta a VELUX 5 OCEANS este cea de-a doua la care participa.

  Chris Stanmore-Major – 32 de ani, Marea Britanie, numele barcii: Spartan, clasa ECO 60. Chris Stanmore Major este cel mai tanar concurent al editiei 2010 VELUX 5 OCEANS. Acesta si-a petrecut ultimii 10 ani lucrand ca marinar profesionist, concurand in toate regatele importante din Hong Kong. In editia de anul acesta a cursei VELUX 5 OCEANS, Chris a manevrat una dintre cele mai cunoscute barci din clasa ECO 60, aceasta apartinand in editia precedenta lui Sir Robin Knox.

  Mai multe informatii despre VELUX 5 Oceans se pot gasi pe site-ul www.velux5oceans.com

  Despre VELUX 5 OCEANS

  VELUX 5 OCEANS este cea mai renumita competitie individuala de yachting din lume. Avand loc o data la patru ani inca din 1982, este cea mai lunga si solicitanta cursa pentru orice sportiv si este compusa din 5 sprinturi oceanice intr-un maraton de navigatie in jurul lumii. Pe parcursul cursei VELUX 5 OCEANS, concurentul parcurge un traseu total de 30,000 de mile marine de unul singur. Editia 2010-2011 VELUX 5 OCEANS  fost cea de-a opta din istoria competitiei,  aducand la linia de start opt concurenti de pe trei continente. Intreaga desfasurare a cursei precum si povestile concurentilor au atras atentia pasionatilor de navigatie din toata lumea, care au putut urmari live intrecerea pe TV, internet sau pe telefonul mobil.

  ” VELUX 5 OCEANS este despre intrecerile pe apa si despre puterea de a struni vantul. In aceeasi masura insa este si despre lumina naturala. Pentru skipperii participanti, lumina a fost un factor esential in obtinerea acestor performante si un partener de cursa lunga. Ne bucuram pentru reusita celor inscrisi si incurajam in continuare performanta, asa cum o face intregul grup VELUX”, adauga Alexandra Maier, architect VELUX Romania.

  Festivitatea de premiere a castigatorilor este programata pentru zilele de 3 si 4 iunie 2011. Ceremoniile vor avea loc la La Rochelle, in cadrul unei sarbatori organizate in port, la care sunt asteptati peste 5000 de oameni.

  Despre compania VELUX

  Prin produsele inventate si dezvoltate de aproape 70 de ani de catre fondatorul companiei VELUX, Villum Kann Rasmussen, contribuim la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Prezenti pe piata din Romania de 13 ani, comercializam cea mai vasta gama de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare si izolare termica, dispozitive de comanda si control.

  La nivel de grup, compania VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuintele sustenabile – cunoscuta  sub denumirea de Casa Activa – ce presupune construirea de cladiri care produc mai multa energie decat consuma, asigurand in acelasi timp un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.

  Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari. In lume, VELUX este unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata, detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L.

  Mai multe informatii, pe www.velux.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.