Fumatul este o epidemie globala si o problema de sanatate publica. La nivel mondial, peste 40 de milioane de oameni sunt dependenti de tutun. In Romania, 1 din 4 romani fumeaza zilnic. Poate nu atat de cunoscut este faptul ca fumatul nu mai este un simplu mod de socializare. Dependenta de fumat este o boala psihica, fizica si comportamentala care poate fi tratata cu ajutorul medicului si al psihologului.
Marti, 31 mai este ZIUA MONDIALA FARA TUTUN. Tema aleasa in acest an de catre OMS este „Conventia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (CCCT) salveaza vieti„, pentru a da un impuls aplicarii acestui tratat international. El contine masurile pe care ar trebui sa le ia politicienii pentru a reduce numarul fumatorilor in vederea imbunatatirii sanatatii populatiei.
Pentru a arata bucurestenilor efectul devastator pe care il are fumul de tigara asupra organismului oamenilor, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta„, in colaborare cu Societatea Studentilor Medicinisti organizeaza actiunea „STOP! Cu plamanii la control!”. Cu aceasta ocazie, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta„, prin Centrul de consiliere pentru renuntarea la fumat, va invita marti, 31 mai, in intervalul 13.00 – 16.00, la Universitate, unde o echipa de 10 tineri studenti la medicina va fi prezenta pentru a masura „varsta” plamanilor trecatorilor si gradul de intoxicatie cu monoxid de carbon.
Va asteptam sa ne sustineti in demersul nostru!
Conventia cadru poate fi gasita pe: www.stopfumat.eu