Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza: Utilizarea telefonului mobil poate cauza cancer

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza: telefoanele celulare ne pot imbolnavi de cancer Mai mult: Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza: telefoanele celulare ne pot imbolnavi de cancer

Agentia de cercetare a cancerului din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii sustine ca radiatiile de la telefoanele mobile pot cauza cancer.

Expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca utilizarea telefonului mobil poate creste riscul aparitiei unor tipuri de cancer, scrie presa internationala.

OMS recomanda reducerea timpului in care ne expunem radiatiilor telefonului mobil.

21 de oameni de stiinta din 14 tari s-au intalnit la Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului din OMS. Acestia au analizat toate studiile despre siguranta folosirii telefoanelor mobile si au ajuns la concluzia ca utilizarea aparatelor poate fi clasificata drept “posibil cancerigena”.

Radiatiile provenite de la un telefon mobil sunt “non-ionizate” (de joasa frecventa). Nu sunt precum radiatiile X, dar pot fi comparate cu radiatiile emise de un cuptor cu microunde foarte slab alimentat. Aceste unde pot afecta creierul si pot duce la aparitia unor tumori.

Studiul va sta la baza elaborarii unor ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

Anul trecut, rezultatele unui studiu amanuntit aratau ca nu exista nicio legatura intre folosirea telefonului mobil si cancer. Dar unele grupuri au ridicat unele semne de intrebare atunci cand au sugerat ca utilizarea frecventa a telefonului mobil ar cauza tumoare la creier.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente