Cel mai batran animal in viata – o testoasa de 176 de ani

Cel mai in varsta animal din lume a fost descoperit dupa ce a aparut o fotografie de la 1900. Desi fotografia nu spune mare lucru- un prizonier si gardianul sau, aceasta este dovada longevitatii pentru testoasa ce apare impreuna cu ei.
cel mai batran animal din lume
Broasca Jonathan se presupune ca are 176 de ani, si avea circa 70 de ani in momentul in care a fost facuta fotografia.

Aceasta a fost facuta pe insula St Helen, unde Jonathan traieste si acum cu alte cinci din aceeasi specie – David, Speedy, Emma, Fredricka si Myrtle.

Detinatoarea anterioara a recodului pentru cel mai longeviv animal se presupunea a fi Harriet, o broasca testoasa gigant din Galapagos, care a murit in 2005 la varsta de 175 de ani. In pofida varstei inaintate, localnicii spun ca este inca plina de energie si se imperecheaza regulat cu cele trei femele mai tinere.

Un purtator de cuvant al biroului de turism al insulei arata ca testoasa traieste pe o plantatie a guvernului si este detinuta de acesta. “Jonathan este singurul supravietuitor dintre cele trei broaste testoase aduse pe insula in 1882. Era deja matur cand a sosit si avea cel putin 50 de ani. Asadar varsta sa minima este 176 ani, fiind cel mai batran locuitor al insulei, dar si cea mai in varsta testoasa in viata din lume”.

Varsta si existenta testoasei au fost aproximate dupa ce s-a descoprit o fotografie de la 1900. Dupa investigatii s-a stabilit ca broasca testoasa ce apare in acea fotografie este chiar Jonathan.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente