Cel putin 14% dintre avioanele care utilizeaza kerosen vor fi inlocuite de aeronave „verzi”, pana in 2050

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) vrea sa reduca cu 50% emisiile de dioxid de carbon pana in anul 2050. Reprezentantii IATA sustin ca, in urmatorii 40 de ani, cel putin 14% dintre aeronavele care functioneaza cu kerosen vor fi inlocuite cu avioane cu biocarburant.avioane verzi

„In urma cu trei ani, aceasta idee era numai un vis. Insa, in ultima perioada, investitiie in domeniul cercetarii si dezvoltarii aeronavelor cu biocarburant au luat amploare”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Paul Steele, reprezentant al IATA.

„Potrivit celui mai pesimist scenariu, 14% dintre avioanele cu kerosen vor fi inlocuite de aeronave care vor folosi biocarburant. In cel mai fericit caz, procentul ar putea ajunge la 35%”, a adaugat Steele, potrivit AFP.

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), care reprezinta interesele a 93% dintre companiile aeriene din intreaga lume, estimeaza ca biocarburantul ar putea determina reducerea cu pana la 80% a emisiilor de dioxid de carbon.

„Sunt increzator in biocarburant, mai ales ca acum nu se mai pune problema unei provocari de ordin tehnic, ramanand numai o chestiune de comercializare”, a mai spus reprezentantul IATA.

Pana in prezent, companiile aeriene au investit 1,5 miliarde de dolari in construirea aeronavelor cu un grad de poluare redus. Industria
aeronautica este responsabila pentru 2% dintre emisiile de dioxid de carbon la nivel mondial.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *