Fermierii vor invata cum sa-si produca propriul biocarburant

Cinci comunitati rurale din tot atatea judete ale tarii vor avea ocazia sa invete cum se poate produce o parte din carburantul necesar functionarii utilajelor din fermele proprii, folosind o planta energetica care se poate cultiva pe terenurile agricole degradate. Proiectul “Solutii Eco-Inovatoare pentru Dezvoltare Rurala Durabila” implementat de catre Asociatia Centrul de Biotehnologii Microbiene-BIOTEHGEN…

Citește mai departe

Green Environment colecteaza ulei uzat din Brasov, Bucuresti si Constanta cu 1 – 2 lei pe litru

Compania Green Environment colecteaza ulei uzat din Brasov, Bucuresti si Constanta. Compania a fost infiintata de un fost angajat al firmei de consultanta imobiliara Colliers International, Marius Stefinescu, impreuna cu doi prieteni. Dupa doi ani de activitate, actionarul Green Environment spune ca firma este lider pe piata colectarii de ulei alimentar uzat si lucreaza cu…

Citește mai departe

Biocarburant din grasime animala: Prima uzina din Franta va avea o productie de 750.000 de tone/an

Prima fabrica franceza pentru producerea de biodiesel din grasimi animale necomestibile a fost inaugurata joia trecuta, pe 7 noiembrie, la Havre (Seine-Maritime). Uzina va produce 750.000 de tone pde biocombustibil pe an. Amestecata cu combustibil diesel conventional, noua resursa va avea un impact pozitiv asupra mediului, oferind o reducere de 83% a emisiilor de gaze…

Citește mai departe

O companie franceza a conceput un biocarburant printr-un procedeu care foloseste o bacterie

Societatea franceza DEINOVE din Montpellier a conceput un biocarburant de generatia a doua printr-un procedeu original care foloseste o bacterie – déinocoque – informeaza Maxisciences (22 septembrie). Aceasta bacterie are proprietatea naturala de a produce bioetanol. Bacteria descompune biomasa si transforma glucoza in etanol. Cercetatorii au folosit o biomasa pe baza de grau, in care…

Citește mai departe
Oportunitatea afacerii cu alge - comercializare si provocari

Biocarburantul din microalge pare sa fie biocarburantul viitorului

Biocarburantul din microalge pare sa fie biocarburantul viitorului. Datorita dezvoltarii de noi tehnologii de producere a unui biocarburant din microalge si cu ajutorul unor investitii importante, aceasta alternativa la petrol isi va dovedi intregul potential, sustin expertii americani intr-un studiu publicat de Ministerul Energiei, informeaza Maxisciences. Potrivit studiului, peste cativa ani, biocarburantul din microalge ar…

Citește mai departe
Unificarea spa?iului aerian european, r?spuns pentru problemele de mediu ?i infrastructur?

Avioane alimentate cu deseuri si alge

Alimentarea avioanelor cu biocombustibil a primit unda verde din partea Asociatiei de Transport Aerian (ATA) din SUA, ceea ce le va permite companiilor aeriene sa-si reduca costurile. Acest aspect s-ar putea reflecta si in pretul biletelor de avion. ATA a aprobat utilizarea unui amestec de combustibil, care poate contine pana la 50% deseuri organice, alege…

Citește mai departe

Cel putin 14% dintre avioanele care utilizeaza kerosen vor fi inlocuite de aeronave „verzi”, pana in 2050

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) vrea sa reduca cu 50% emisiile de dioxid de carbon pana in anul 2050. Reprezentantii IATA sustin ca, in urmatorii 40 de ani, cel putin 14% dintre aeronavele care functioneaza cu kerosen vor fi inlocuite cu avioane cu biocarburant. „In urma cu trei ani, aceasta idee era numai un…

Citește mai departe

Avioanele asteapta combustibil din deseuri

Guvernul britanic amana aprobarea proiectul British Airways pentru construirea primei fabrici de biocarburant din deseuri menajere. Oficialii din Marea Britanie vor mai multe teste care sa arate ca folosirea combustibililor eco in aviatie nu pune in pericol siguranta navelor aeriene. British Airways (BA) vrea sa-si alimenteze avioanele cu biocombustibil produs din deseurile menajere ale britanicilor….

Citește mai departe

Cercetatori de la Universitatea din Kansas vor sa obtina biocombustibil din alge si reziduuri

Cercetatori din Lawrence, Kansas, lucreaza la transformarea microbilor din deseuri prelucrate in biocarburant viabil. Acest lichid ar putea fi folosit in alimentarea masinilor, avioanelor si a altor mijloace de transport.Pentru moment, viitorul acestui biocombustibil creste in patru cisterne de la Fabrica de Tratare a Apelor Reziduale din Lawrence.Proiectul este cat se poate de „verde”. Combustibilul…

Citește mai departe

Francezii produc biocarburant din alge hranite cu gunoaie

In Hexagon a fost inaugurata prima platforma mondiala de producere a carburantului eco din alge. Plantele, cultivate intr-un bazin artificial, sunt hranite cu dioxidul de carbon provenit din fermentatia deseurilor menajere. Grupul Seche Environnement a inaugurat saptamana trecuta la Vigeant, comuna din sudul departamentului Vienne al regiunii franceze Poitou-Charentes, prima platforma mondiala de producere a…

Citește mai departe

Biodieselul – o afacere nerentabila in Romania

Unii dintre producatorii romani de biocombustibil se gandesc sa renunte, in curand, la afacerile lor. Lipsa unui program coerent de promovare a biocarburantilor ii va determina pe unii producatori autohtoni sa-si abandoneze afacerile cu biodiesel. Producatorii romani se plang ca afacerile cu biocarburanti se dovedesc nerentabile in Romania. Acestia spun ca petrolistii prefera sa importe…

Citește mai departe

Plantatiile de biocombustibil pe pamanturile padurilor tropicale sunt daunatoare climei si biodiversitatii

Mentinerea padurilor tropicale intacte este cea mai buna metoda de combatere a schimbarilor climatice decat inlocuirea lor cu plantatii de biocarburanti, dupa cum releva un studiu in revista Conservation Biology. Studiul pune in lumina faptul ca ar fi nevoie de  cel putin 75 de ani pentru ca emisiile de carbon reduse prin utilizarea biocombustibililor sa…

Citește mai departe

Cai-putere hraniti cu ulei prajit

Francezii sunt hotarati sa includa pe lista biocarburantilor autorizati uleiul din tigaie, sustinand ca protejeaza, astfel, mediul inconjurator Resturile de uleiuri alimentare, decantate si filtrate, sunt folosite pe post de carburant pentru motoarele Diesel. Intr-un orasel aflat la sud de Lyon, Georges Martinez si-a deschis un atelier, in care, de cinci ani, aduna in butoaie…

Citește mai departe

Energie, agrocarburanti

Numeroase indoieli planeaza inca asupra interesului pentru biocarburantii actuali; toata lumea pare in schimb sa fie de acord in privinta cercetarilor asupra biocarburantilor de a doua generatie. Acestea din urma pot fi definite ca fiind cele care utilizeaza fie biomasa lignocelulozica, fie cea a plantelor in intregime ca materie prima in loc de utilizarea doar…

Citește mai departe

Masa lemnoasain biocarburant

Bacteriile care le permit termitelor sa digere celuloza ar putea juca un rol extrem de important ca agenti biochimici care sa transforme masa lemnoasa in biocarburant, conform unei echipe de oameni de stiinta care au analizat sistemul microbian incredibil de complex al acestor insecte xilofage, informeaza AFP.

Citește mai departe