Boeing – un nou biocarburant cu 80 de centi pe litru

Boeing – un nou biocarburant cu 80 de centi pe litru
Boeing – un nou biocarburant cu 80 de centi pe litru

Compania Boeing, alaturi de autoritatile Emiratelor Arabe Unite, este pe cale sa dea o adevarata lovitura in dezvoltarea de noi biocarburanti destinati aviatiei. Consortiul pentru Cercetarea Bioenergiei Sustenabile, afiliat pe langa Institutul de Stiinta si Tehnolodie Masdar din Abu Dhabi, dezvolta o noua generatie de biocombustibili accesibili ca pret, care emit cu 50% mai putin CO2 decat combustibilii fosili.

Adoptarea biocarburantilor va reprezenta un progres major in oferirea unor preturi competitive pentru combustibilul folosit in aviatie. Colaboram strans cu partenerii din industrie si comunitatea de aviatie pentru a promova aceasta solutie inovatoare, care va reduce considerabil dependenta companiilor de zbor fata de combustibilii fosili”, a declarat dr. James Kinder, cercetator in cadul Boeing Commercial Airplanes Propulsion Systems Division.

Realizat dintr-un amestec de uleiuri si grasimi obtinut halophyte, o planta care creste in zonele mlastinoase salmastre, biocombustibilul ar putea fi comercializat cu 80 de centi pe litru.

Boeing doreste sa deschida un nou drum pentru folosirea combustibililor durabili, iar aceasta initiativa este un pas revolutionar in aceasta lunga calatorie. Pentru a veni in sprijinul clientilor nostri, industriei si comunitati, Boeing va continua sa caute oportunitati de a reduce amprenta de mediu aviatiei “, a declarat Julie Felgar, managing director in cadul Boeing Commercial Airplanes Environmental Strategy and Integration.

De altfel, Boenig este un lider in transportul sustenabil si al energiilor regenerabile inca din 2011, cand a decis sa foloseasca un carburant cu 15% biocombustibil in avionul 747 -8F care a zburat la expozitia de aviatie de la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *