Biocarburantul din microalge pare sa fie biocarburantul viitorului

Oportunitatea afacerii cu alge - comercializare si provocari
Biocarburantul din microalge pare sa fie biocarburantul viitorului

Biocarburantul din microalge pare sa fie biocarburantul viitorului. Datorita dezvoltarii de noi tehnologii de producere a unui biocarburant din microalge si cu ajutorul unor investitii importante, aceasta alternativa la petrol isi va dovedi intregul potential, sustin expertii americani intr-un studiu publicat de Ministerul Energiei, informeaza Maxisciences.

Potrivit studiului, peste cativa ani, biocarburantul din microalge ar putea inlocui 17% din importurile de petrol ale SUA. Pentru a ajunge la acest rezultat, guvernul investeste masiv, alocand circa 85 de milioane de dolari unui numar de 30 de proiecte de producere a acestui tip de biocarburnt. Marele avantaj il reprezinta costul de fabricatie scazut al acestui tip de biocarburant: numai 2,28 de dolari galonul (3,78 litri), de doua ori mai putin decat costa acum benzina la pompa.

Intr-o prima faza, acest biocarburant va fi destinat transportului aerian si armatei americane. Marina SUA si-a fixat drept obiectiv sa inlocuiasca pana la sfarsitul acestui deceniu 50% din consumul sau de petrol cu biocarburanti care nu necesita utilizarea de culturi folosite la alimentatie si spera sa-si indeplineasca obiectivul folosind biocarburant din microalge.

Cat despre atomobile, ele vor trebui sa atepte pana in 2020 ca acest tip de combustibil sa fie disponibil la poma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *