Enel Green Power a inceput lucrarile de constructie ale unei centrale geotermale in SUA

Enel Green Power a inceput lucrarile de constructie ale unei centrale geotermale in SUA

Enel Green Power (EGP), prin subsidiara sa Enel Green Power North America, a inceput lucrarile de constructie ale unei centrale geotermale situate in Cove Fort, in sudul statului Utah.

Noua centrala care va avea o capacitate instalata bruta de 25 MW, va fi capabila sa genereze in jur de 160 GWh pe an si va evita emisia in atmosfera a aproximativ 115.000 tone de CO2 anual.

Centrala ar trebui sa isi inceapa activitatea pana la sfarsitul anului 2013 si va avea nevoie de o investitie totala de aproximativ 126 milioane de dolari.

De asemenea, Centrala de la Cove Fort va beneficia de un contract pe o perioada de 20 de ani pentru achizitionarea energiei electrice generate.

„Suntem bucurosi ca incepem un nou proiect geothermal in Statele Unite ale Americii, o industrie in care EGP este deja un jucator puternic in aceasta tara, cu doua proiecte inovatoare in Nevada. Acestea folosesc tehnologia binara, iar unul dintre ele, Stillwater, este combinat cu un sistem fotovotaic, primul de acest gen din lume. Cove Fort va contribui la cresterea capacitatii geotermale nete instalate a Enel Green Power, care in prezent este de 47 MW in Statele Unite ale Americii”, a spus Francesco Starace, CEO al Enel Green Power.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *