Centrala nucleara americana, pazita de gardieni somnorosi

  0
  332

  Contractul unei firme care asigura paza unei centrale atomo-electrice din statul american Pennsylvania va fi reziliat dupa ce mai multi agenti de securitate din cladire au fost filmati dormind in timpul serviciului, relateaza Rompres.

  Imaginile video surprinse pe parcursul anului la centrala Peach Bottom arata cum agentii firmei Wackenhut Corp. trageau un pui de somn pe scaunele din sala care era folosita drept „camera de repaus”, se arata in comunicatul firmei care administreaza termocentrala, Exelon Generation. „Este inacceptabil si nu vom tolera un astfel de comportament”, precizeaza oficialii Exelon, care au mai adaugat ca somnul oamenilor nu a pus in pericol siguranta centralei nucleare.

  Agentii firmei de paza au voie sa citeasca, sa manance sau sa se relaxeze in camera de repaus, insa trebuie sa fie pregatiti pentru o reactie rapida in cazul unui eveniment neprevazut. Materialul, care se pare ca a fost filmat de un alt paznic, arata in jur de 10 oameni „relaxandu-se” in exces pe durata schimbului de noapte. Exelon a incheiat spunand ca din motive de securitate nu se pot oferi detalii despre numarul garzilor prezente in centrala nucleara, insa dupa acest incident neplacut contractul cu firma de paza va inceta.

  Sursa: Gandul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.