Centrul Regional de Protectie a Mediului Romania a lansat proiectul Forumul Climatic

Negocieri-maraton la Lima privind incalzirea globala pentru un acord la Paris în 2015
Centrul Regional de Protectie a Mediului Romania a lansat proiectul Forumul Climatic
Centrul Regional de Protectie a Mediului Romania a lansat proiectul Forumul Climatic

Centrul Regional de Protectie a Mediului România impreuna cu GRID Arendal a organizat ieri evenimentul introductiv aferent proiectului Forumul Climatic.

Forumul Climatic este un proiect dezvoltat in cadrul Componentei 3 Dezvoltare Durabila, a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE 2009-2014), finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Partenerul Centrului Regional de Protectie a Mediului in cadrul acestui proiect este GRID Arendal, Norvegia. Valoarea totala finantata a proiectului este de 127,003.76 Euro.

Forumul Climatic isi propune sa se axeze pe conexiunea dintre schimbarile climatice, energie sustenabila si politici de schimb comercial si sa furnizeze atat autoritatilor publice locale, regionale si nationale, cat si partilor interesate din industrie, din Romania, expertiza tehnica si politica in adresarea acestor aspecte, pentru a putea promova tranzitia catre o economie cu un consum redus de gaze cu efect de sera si catre un viitor sustenabil energetic.

Proiectul isi propune crearea a trei grupuri de lucru corelate cu tintele produse prin pachetul UE pentru Energie si schimbari climatice, eficienta energetica, transport durabil si mobilitate si comunicarea schimbarilor climatice catre diferite grupuri tinta.

Grupurile de lucru din cele trei domenii mentionate anterior vor fi formate din reprezentanti ai ONG-urilor, reprezentanti ai ministerelor relevante, agentii energetice, mediul academic si alte grupuri interesate care pot contribui la dezvoltarea si promovarea politicilor de adaptare la schimbari climatice.

Fara includerea industriei, este imposibil sa vorbim despre solutii impotriva schimbarilor climatice.

Cele trei rapoarte vor fi elaborate de catre grupurile de lucru, la indrumarea expertilor, lideri de arie tematica.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni de instruire. Scopul lor este acela de a distribui expertiza in domeniul schimbarilor climatice in randul partilor interesate de la nivel local.

Vor exista 3 sesiuni de  instruire cu durata de o zi, dupa cum urmeaza:

–          O sesiune pentru reprezentantii autoritatilor si factorilor de decizie locali pe teme legate de cerintele legislative UE si directive la nivel national

–          O sesiune de training pentru reprezentanti din domeniul industriei ( cerinte legate de diminuarea GES in domeniul productiei si serviciilor)

–          Training pentru ONG-uri- campanii de adaptare la schimbarile climatice(metode de comunicare, exemple de companii, etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *