Array

Aproape 2 km de panouri sunt in curs de montare – Centura protejata antifonic

Aproape 2 km de panouri sunt in curs de montare - Centura protejata antifonic
Aproape 2 km de panouri sunt in curs de montare – Centura protejata antifonic

Pana la 1 martie a.c., cei 1.800 m de panouri antifonice prevazuze in zonele de case aflate de-a lungul centurii Oradea ar trebui montati. Momentan, lucrarile sunt finalizate in proportie de 75%.

Proiectul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) prevede, in vederea protejarii de traficul infernal a locatarilor din zona drumului de centura a Oradiei, montarea pe o lungime de 1.800 de metri a unor panouri antifonice. In zona Nufarul au fost deja montati 500 de metri, in zona cartierului Europa s-a inceput montarea a 600 de m, intre Cazaban si Mestesugarilor sunt prevatute panouri pe o lungime de 200 de metri, iar de-a lungul strazii Podului alti 550 m. Investitia presupune montarea unor stalpi de dirizare, de care sunt fixate niste placi prefabricate din beton cu insertie de lemn. Inaltimea acesor parapeti variazaa intre 2,5 si 3 m.

„In zona Europei se vor monta panouri din bucati de plastic transparent care sa asigure caselor luminozitatea necesara”, ne-a declarat ieri, Marius Marta, reprezentantul Selina. De asemenea, acesta a precizat ca valoarea acestei lucrari se ridica la 2,2 milioane de lei. Termenul de finalizare a investitiei este 1 martie, la aceasta ora lucrarile fiind finalizate in proportie de 75%. Firma Selina mai avea in contractul initial de extindere a centurii Oradiei si reabilitarea Podului Densusianu. Lucrarile de decopertare au demarat in primavara anului trecut, urmand ca la cateva zile sa fie sistate, in vederea unor noi experize, care au durat aproape un an. Noua solutie tehnica insa indica ca sumele prevazute initial nu acopera valoarea reala de reconstructie a vechiului pod peste Crisul Repede. In concluzie, se va scoate la licitatie lucrarea de la Podul Densusianu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente