Cele mai multe vegetale sunt tratate cu erbicide si pesticide care pot fi eliminate in mare parte prin trei metode:
APA CU OTET
Fructele se vor spala in mod obisnuit sub un jet de apa si se vor clati cu apa si otet de mere.
Se umple un bol mare de salata cu apa in care se va turna o lingura de otet de mere pentru fiecare litru de apa. Lasati legumele sau fructele in apa 5 minute si le curatati apoi cu o perie curata.
In cazul cartofilor, morcovilor sau pastarnacului le puteti curata folosind o perie curata.Clatiti apoi temeinic, sub un jet de apa rece.
BICARBONAT DE SODIU
Puneti vegetalele intr-un castron cu apa in care ati adaugat trei-patru lingurite de bicarbonat de sodiu. Lasati-le timp de cateva minute si apoi le clatiti cu un jet de apa.Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si la curatarea frigiderului pentru a va scapa de mirosurile neplacute.
APARAT CU APĂ ACTIVĂ
O solutie tehnica pentru a elimina din pesticide este un aparat disponibil de putin timp pe piata,care foloseste asa-numita apa activa ce degradeaza pesticidele de pe suprafata vegetalelor si le transforma in substante inofensive.
Pesticidele si poluantii de pe alimente nu se elimina doar prin simpla curatare a acestora in apa..