Cercetasii si elevii au curatat de gunoaie padurea Dragoieni

Voluntarii au adunat gunoaiele pe care le-au strans si aul trecut

Voluntarii au adunat gunoaiele pe care le-au strans si aul trecut

Actiunea este una pilot pentru marele eveniment Let s Do It Romania care va avea loc pe data de 24 septembrie. 30 de elevi si studenti din Targu-Jiu au adunat gunoaiele aruncate de cei care distrug mediul inconjurator.

Padurea de langa parcarea din zona Dragoieni de la marginea municipiului Targu-Jiu a fost curatata, ieri, de mormanele de gunoaie. Actiunea a fost organizata de filiala Ecaterina Teodoroiu din Targu-Jiu a organizatiei Cercetasii Romaniei si de Consiliul Judetean al Elevilor. Participantii au constatat cu surprindere ca padurea s-a umplut de deseuri de toate felurile cu toate ca in urma cu un an au strans gunoaiele din acelasi loc. Alexandra Arjoca, in varsta de 17 ani, eleva la Colegiul National Tudor Vladimirescu, a spus ca mentalitatea romanilor nu s-a schimbat: „Am fost acum un an aici si am facut luna. Padurea era curata si foarte frumoasa, dar acum gunoaiele sunt la loc. Parca toata padurea este tomberonul omului. Din pacate, mentalitatea oamenilor nu prea s-a schimbat“.
Vlad Pupazan, 17 ani, elev la aceeasi scoala, a participat pentru primata la o actiune de ecologizare. „Este foarte greu sa strangi gunoaiele, dar mult mai usor sa le arunci. Cei care arunca nu se gandesc la natura si ca un copac da aer pentru doi ani unui om“, ne-a spus Vlad.

S-au strans 100 de saci cu gunoaie

Gunoaiele stranse din padure au fost puse in 100 de saci si transportate la groapa ecologica de gunoi din Targu-Jiu. Robert Ciocotoiu, reprezentantul Cercetasilor Romaniei din Targu-Jiu, a spus ca a inceput campania de inscriere a voluntarilor pentru marele eveniment Let’s Do It Romania, care va avea loc in toata tara pe data de 24 septembrie.

Anul trecut, aproximativ 11.000 de voluntari din judetul Gorj au participat la actiunile de ecologizare din judetul Gorj. „Sunt 20 de coordonatori pentrui judetul Gorj ai proiectului. Actiunile de ecologizare se vor desfasura in toate localitatile. Se vor incheia protocoale cu toate primariile si institutiile publice. Evenimentul va fi foarte mediatizat. Vom primi in perioada urmatoare 3500 de afise pentru promovarea actiunii. Speram ca la campania de curatenie se vor inscrie la fel de multi voluntari ca si anul trecut. Cei mai multi vor fi din randul elevilor si al studentilor. Pana acum s-a inscris 100 de voluntari. Cei care sa participe se pot inregistra trimitand un e-mail la adresa [email protected]“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *