Pamantul este deja suprapopulat si nu mai face fata numarului mare de locuitori, sustine unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta americani. Nina Fedoroff a declarat reporterilor BBC ca numarul de oamenii de pe Terra depaseste cu mult posibilitatile planetei.
suprapopulare
“Trebuie sa facem ceva pentru micsorarea ratei natalitatii. Pamantul nu mai poate suporta atat de multi oameni”, a spus omul de stiinta american.

Fedoroff a evidentiat si necesitatea de a exploata “teritoriile salbatice” si sursele de apa.

“In prezent, exista aproximativ 6,5 miliarde de oameni pe intreg globul, iar populatia este in continua crestere. Trebuie sa inventam modalitati noi de a rationaliza apa si de a multiplica sursele de hrana”, a adaugat cercetatorul.

In ceea ce priveste reducerea emisiilor de dioxid de carbon, gazul care sta la baza schimbarilor climatice, cercetatoarea a declarat: “America va trebui sa reduca emisiile de carbon. Si cu cat va face acest lucru mai repede, cu atat mai bine.”

Nina Fedoroff a fost consilierul pe probleme stiintifice a secretarului de stat american pana in 2007, lucrand initial cu Condoleezza Rice. In administratia Obama, cercetatoarea lucreaza alaturi de Hillary Clinton.

Acestea sunt cele mai populate state din lume:

-China – 1,33 miliarde

-India – 1.16 miliarde

-SUA – 306 milioane

-Indonezia – 230 milioane

-Brazilia – 191 milioane

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.