Chiar daca pare greu de crezut, o investitie in conditiile economice actuale poate ajunge pe profit dupa numai o luna. Este insa nevoie de o idee buna si de mult curaj.
spalatorie fara apa
Dupa ce au facut o serie de afaceri in diverse domenii de activitate – consultanta bancara, imobiliare, farmacie, constructii, transport, pe fondul situatiei economice actuale, doi tineri din Craiova s-au hotarat ca este momentul sa mai inceapa una. Si pentru ca au dorit sa vina cu ceva nou in piata, s-au orientat catre o spalatorie auto fara apa.
“Voiam sa ne diversificam activitatea si sa investim in mai multe domenii. Am cautat insa, in acelasi timp, sa ne implicam intr-un domeniu nou”, a declarat Teo Panescu, unul dintre cei doi asociati. Acesta a explicat ca, initial, au dorit sa importe ei produsele de curatare fara apa, dar cand au luat legatura cu producatorul din America au aflat ca pentru Romania exista deja un distribuitor. Asa ca au devenit distribuitori exclusivi in Dolj ai produselor.

O afacere cu grija pentru natura

Spalatoria auto fara apa este un concept nou in Romania. Pe langa faptul ca este complet ecologica (nu implica deversari, consum de energie si de apa), acest tip de afacere nu necesita investitii costisitoare si nici cheltuieli adiacente. “Nu necesita investitii in echipamente, ci doar in materie prima si, eventual, in angajati (este si mai rentabil pentru cei care vor sa spele ei). Cu 1.000 de euro se poate incepe afacerea. Noi, dupa primele trei saptamani, am inceput deja sa avem profit”, a precizat Alin Hirza, cel de-al doilea asociat al firmei, care a explicat ca, pentru ca au dorit sa fie si distribuitori pe Dolj, au fost nevoiti sa faca o investitie initiala de aproximativ 25.000 de lei.

“Nu poti face performanta daca nu exista seriozitate”

Potrivit spuselor acestuia, spalatoria auto fara apa este cea mai usoara afacere in care s-a implicat pana acum. Reteta reusitei in acest domeniu este cat se poate de simpla: e nevoie de un spatiu unde sa poti “spala” masinile (nu este necesara nici o constructie, dar trebuie sa fie o locatie unde e aglomeratie) si de multa seriozitate, mai ales ca recomandarea intr-o astfel de afacere este cea mai buna reclama. “In nici un domeniu nu poti face performanta daca nu exista seriozitate”, a spus Teo Panescu.

Ce este spalarea fara apa?

Spalarea fara apa este un concept nou de a spala, curata, lustrui si proteja orice suprafata vopsita, din sticla, oglinda, plastic, acril, PVC, crom, inox. Aceasta tehnica necesita folosirea unui produs special ale carui particule, la pulverizare, inconjoara si izoleaza moleculele de murdarie, le distanteaza si le desprind de pe suprafata vopsita, inainte de a incepe stergerea. Murdaria este apoi indepartata prin stergerea cu o laveta speciala.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.