Chang’an Automobile a construit primul automobil hibrid de conceptie autohtona

  0
  306

  Compania chineza de stat Chang’an Automobile a inceput productia primului model de automobil hibrid de conceptie autohtona din China.

  Automobilul consuma cu 20% mai putin carburant fata de un model de marime similara si a fost realizat dupa sase ani de cercetari.

  Vehiculul hibrid va putea parcurge o distanta de 100 de kilometri cu 6,8 litri de benzina si are dimensiuni apropiate cu modelul hibrid Prius produs si asamblat de Toyota in China din 2005.

  Pretul automobilului care va fi lansat oficial pe piata anul viitor va fi de circa 150.000 de yuani (20.000 de dolari), comparativ cu cel de 300.000 (40.000 de dolari) de yuani al modelului Prius.

  Grupul Chang’an controleaza compania Changan Automobile, partenerul chinez al Ford Motor si Mazda Motor, care este listata la bursa.

  Changan Automobile este si cel mai mare producator de modele mini-van din China.

  Cererea din China pentru automobile hibrid este neglijabila, intrucat pretul carburantilor este subventionat, in timp ce ecologistii sunt mai interesati de impactul fabricilor poluatoare asupra mediului decat de problemele incalzirii globale.

  Sursa: Mediafax

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.